Saker att göra i Uppsala med barn

Upplevelser för hela familjen

Familjetid på arenatorget

Uppsala kryllar av roliga saker att göra för alla små. Sirius matcher är en av dem! Välkommen till arenatorget – platsen där familjer skapar minnen och barnen blir hjältar! Sirius Fotboll är inte bara en match, det är en helhetsupplevelse fylld med aktiviteter, lek och Spurt, vår älskade maskot och hjälte från stjärnorna.

Mer än bara fotboll

Upptäck spännande barnvänliga aktiviteter i Uppsala med Sirius-evenemang på Studenternas, som lockar tusentals besökare varje gång. Det här evenemanget är en rolig upplevelse för hela familjen med mycket saker att göra i Uppsala med barn. Förbered dig på mer än bara elitfotboll – atmosfären är levande med flaggor, sång och spännande aktiviteter inför matchen. Evenemangen kickar vanligtvis igång två timmar innan avspark och erbjuder en perfekt dag i Uppsala.

Missa inte chansen att uppleva fotboll på ett helt nytt sätt, bättre än någonsin! Välkommen till en värld av spänning, gemenskap och fantastisk underhållning. För många besökare blir matchens gång en känslomässig berg- och dalbana. Så luta dig tillbaka och häng med i svängarna – det här är en aktivitet som hela familjen kommer att njuta av i Uppsala.

Vad kan ni göra på arenatorget

Mellan stadsparken och den norra ståplatsläktare, precis framför entré M och N, hittar du Arenatorget – epicentrum för familjevänligt nöje två timmar innan varje match börjar. På Arenatorget kan du värma upp inför matchen med lite skönt häng, musik i bakgrunden och massor av saker att göra i Uppsala med barn.

Bland annat finns dessa familjeaktiviteter:
Fotbollsdart: Testa din precision och ha kul med hela familjen.
Fotbollspingis: Pingis på ett annorlunda sätt – ett roligt spel för alla åldrar.
Speedshooting: Skjuter du lika hårt som våra spelare? Utmana din familj och se vem som har det hårdaste skottet.
Spontanfotboll: Släpp loss din inre fotbollsstjärna och delta i spontana matcher.

Beroende på tema på matchen, eller närliggande högtider anpassas aktiviteterna. Återkommande aktiviteter är till exempel påskäggsjakt, Spurtloppet som sker inne på arenan, ansiktsmålning och mycket mer!

Arenatorget innan matchstart

Arenatorget

Spurt – Barnens favorit

Följ med på en hisnande resa genom galaxerna och upptäck Spurts otroliga historia. Från spiralgalaxernas derby till landningen i Svartbäcken – Spurt har gjort en fantastisk resa. Nu är hen Sirius officiella maskot och sprider glädje och entusiasm bland barn och vuxna. Spurt är alltid redo att skapa magiska stunder för våra yngre besökare.

Spurts Godisregn
Ingen fotbollsmatch är komplett utan godis, och Spurt vet hur man gör det extra speciellt. Upptäck Spurts egendesignade choklad när hen sprider glädje genom att dela ut godis till publiken. En magisk stund för alla små och stora fans!

2021-11-29 Sirius - Häcken

Spurts godisregn

Familjeläktaren

Gör din upplevelse komplett genom att välja vår familjeläktare. Ett prisvärt alternativ där hela familjen kan njuta av Sirius Fotboll tillsammans med andra familjer och många barn som hejar fram laget på planen.

Efter slutsignal kommer ofta spelarna fram till familjeläktaren för att skriva autografer, då det är många barn som stannar kvar för att hinna få en autograf eller selfie med sin favoritspelare.

Priser hittar du på vår biljettsida.

Upplev Sirius fotboll som en familj

Skapa ditt eget äventyr med Sirius Fotboll! Arenatorget är platsen där lek och fotboll möts, och familjeläktaren är där gemenskapen frodas. Gör ditt nästa familjeäventyr oförglömligt med Sirius Fotboll – vi ses på Studenternas!

Recension efter vårt evenemang 4 juni 2023, IK Sirius – IFK Värnamo.

As an English visitor to Uppsala, it was a well organised, excellent and very simple experience coming to your excellent stadium. Sirius is now my summer team.

Nästa Allsvenska match:

Lördagen den 13 juli tar vi mot GAIS på Studenternas i omgång 14 av Allsvenskan 2024.

Avsparkstid: 17.30.

Som säsongskortsinnehavare har du fri entré till samtliga hemmamatcher.

SEO_Tifo

Upplev fantastiska tifon på plats på Studenternas.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch