Spurt

För länge sedan i en galax långt långt borta hände något på himlavalvet. Det här var på tiden när IK Sirius hette IK Spurt och när ett handslag fortfarande var ett handslag, närmare bestämt tidigt 1900-tal.

Men vår historia börjar långt tidigare än så. För ungefär 1907 miljarder år sedan var det derby  mellan två spiralgalaxer i stjärnbilden Stora Hunden. I lagen spelade blåa superjättar, svarta hål och spektroskopiska dubbelstjärnor och som boll användes en komet. Lagkaptenen i det ena laget hette Spurt och kom från stjärnan Sirius — en hund med lika bra vänster- som högertass, bra bollsinne och ett glatt humör.

I den 82 minuten tog Spurt bollen vid mittplan och började dribbla på ytterkanten. Pang. Spurt sköt bollen så hårt att den gick i mål och genom nätet. Spurt sprang för att hämta bollen och kunna fortsätta matchen, men den flög snabbt, väldigt snabbt. Snart var Spurt i ett annat solsystem. Spurt hade nu tappat bort både bollen och sig själv, hen ville hitta tillbaka.

Men efter att ha sprungit flera tusen ljusår blev törsten påtaglig. Flåsandes tog sig Spurt till den närmaste planeten med vatten och med ett brak landade Spurt här på jorden, närmare bestämt i Svartbäcken. Efter att ha druckit sig otörstig i Fyrisån hörde Spurt ljuden av en fotbollsmatch. Spurt följde ljuden längs med ån och hamnade på Studenternas IP. Här såg Spurt till sin glädje att det pågick en match. Som den unga, hungriga talang Spurt var anslöt hen till laget som spelade, Sirius hette dom, precis som Spurts gamla hem.

Derbyt mellan spiralgalaxerna pågår fortfarande och kollar man noggrant kan man se den i  stjärnbilden Stora Hunden. Idag har Spurt lämnat rollen som spelare och istället skrivit på kontrakt som maskot på fulltid. Vilken resa.

Spurt – Matchdagsbilder

900x506_Spurt04

Spurt gör sig redo för godisregn i samband med hemmamatchen mot Varberg BoIS den 16 oktober.

Foto: PEBO-Foto.

Spurts egna låt och musikvideo

Spurt – Logotyper

Spurt_03

Presskonferens på Studenternas

Presentation av Spurt

Välkommen till Sirius, Spurt! Vår nya maskot som kommer bli fansens bästa vän. Vi syns på Studan.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch