Karriärdagen

Karriärdagen syftar till att skapa en mötesplats mellan arbetssökande och företag från Uppsalas näringsliv. 

Dagen fungerar som ett alternativ till traditionell yrkesvägledning, en möjlighet att nå ut till fler arbetssökande som får träffa yrkespersoner som kan berätta om sitt arbete. Deltagarna får även information om yrkesutbildningar och andra sätt att utbilda sig.

Karriärdagen 2024
När: Onsdag 20 mars
Tid: 15.00-17.00
Plats: Utbildning- och jobbcenter, Kvarngärdet
Anmälan: ian.sirelius@siriusfotboll.se

Det är kostnadsfritt att vara med som företag men man måste ha någon form av rekryteringsbehov.

karriärdagen2023-17

Det var rekordstort deltagande med runt 250 personer som besökte Karriärdagen 2023!

"Målet är att hjälpa människor ut i arbete. Vi har många kontakter i näringslivet i Uppsala, och eftersom vi bedrivit verksamheten i Gränslös Fotboll sedan 2012 har vi också goda kontakter i våra mindre resursstarka områden. Det är något vi vill utnyttja för att dra vårt strå till stacken."

Ian Sirelius, projektledare Gränslös Fotboll.

Historik

I oktober 2018 gick den första Karriärdagen av stapeln i Gottsunda. Arbetssökande ungdomar sammanfördes med företag i en neutral och avslappnad miljö för att skapa nya kontaktytor och öka deltagarnas kunskaper om arbetsmarknaden.

Film: Alex fick praktikplats hos Zellout efter Karriärdagen 2018

Den 23 oktober 2019hölls den andra upplagan av Karriärdagen i Gottsunda. Efter att första året ha riktat sig specifikt mot arbetssökande ungdomar var målgruppen nu bredare, och deltog gjorde ett 50-tal arbetssökande i alla åldrar från 18 och uppåt.

Efter ett uppehåll under pandemin anordnades den tredje upplagan av Karriärdagen den 28 februari 2022 på Studenternas. Den fjärde upplagan hölls den 23 mars, och då slogs det deltagarrekord med över 250 arbetssökande på plats! 2023 flyttade även Karriärdagen till Utbildning- och jobbcenter, Kvarngärdet.

Karriärdagen | Nyheter

Huvudpartners – Gränslös Fotboll

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch