Karriärdagen

Karriärdagen syftar till att skapa en mötesplats mellan arbetssökande och företag från Uppsalas näringsliv. 

Dagen fungerar som ett alternativ till traditionell yrkesvägledning, en möjlighet att nå ut till fler arbetssökande som får träffa yrkespersoner som kan berätta om sitt arbete. Deltagarna får även information om yrkesutbildningar och andra sätt att utbilda sig. Det spelas även fotboll under dagen där företag och sökande får en unik möjlighet att lära känna varandra.

I oktober 2018 gick den första Karriärdagen av stapeln i Gottsunda. Arbetssökande ungdomar sammanfördes med företag i en neutral och avslappnad miljö för att skapa nya kontaktytor och öka deltagarnas kunskaper om arbetsmarknaden.

”Målet är att hjälpa människor ut i arbete. Vi har många kontakter i näringslivet i Uppsala, och eftersom vi bedrivit verksamheten i Gränslös Fotboll sedan 2012 har vi också goda kontakter i våra mindre resursstarka områden. Det är något vi vill utnyttja för att dra vårt strå till stacken”

Ian Sirelius, projektledare

Läs mer om 2018 års Karriärdag här, och se filmen med Alex som fick praktikplats hos Zellout direkt efter sitt besök på Karriärdagen här!

Den 23 oktober 2019 hölls den andra upplagan av Karriärdagen i Gottsunda. Efter att första året ha riktat sig specifikt mot arbetssökande ungdomar var målgruppen nu bredare, och deltog gjorde ett 50-tal arbetssökande i alla åldrar från 18 och uppåt.

Veckan innan samlades deltagarna för hjälp med produktion av CV och intervjuer, för att lättare kunna matcha de sökande med rätt arbetsgivare, och väl på plats fick de på så sätt träffa de företag som bäst matchar deras kunskaper och intressen.

Efter presentationer av företagen fick de deltagande arbetssökande möjlighet att mingla både med det företag man blivit matchad med och övriga, innan föreläsningar hölls om personligt varumärke och entreprenörskap och dagen avslutades med en fotbollsturnering.

DSC_8003

Våra huvudpartners

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch