Gränslös Fotboll

IDROTT SKAPAR DRÖMMAR
DRÖMMAR BYGGER SAMHÄLLEN

Unga människor som får ta del av laganda, respekt, fysisk aktivitet och engagemang från vuxna växer som individer. Det vet vi. Sirius Fotboll erbjuder allt det, i olika former. Här finns spetsen och bredden, från elit till akademi, ungdoms- och parafotboll. Ideella ledare som aktiverar hundratals ungdomar varje vecka från Uppsalas alla hörn.

Med det vi kallar Gränslös Fotboll flyttar vi ut från våra ”vanliga” arenor. Här får ungdomar som kanske aldrig skulle kommit i kontakt med sporten och gemenskapen den ger en chans att vara med. Gränslös Fotboll har växt från år till år sedan tillkomsten 2012, och erbjuder en kontinuitet som få andra CSR-verksamheter inom idrotten kan visa upp. Nattfotbollen sysselsätter nu mellan upp till 300 barn och ungdomar i åldrarna 8–25 år varje lördagkväll på fem olika ställen i Uppsala, i områden där behovet av aktivitet och vuxen närvaro är stort.

På lördagkvällarna öppnar vi hallarna så att ungdomar kan spela fotboll tillsammans under ledning av våra ledare. Fokus ligger på kamratskap och sunda värderingar och alla ungdomar runtom i staden är välkomna. Utöver fotbollen på lördagarna ordnas även olika kringaktiviteter, som till exempel besök på Sirius hemmamatcher. Till 2018 års sista allsvenska match borta mot Djurgården anordnades även en gemensam resa till matchen på Tele2 Arena.

Två år i rad har vi tillsammans med Hyresgästföreningen arrangerat en demokratifestival i Gottsunda centrum, och i oktober tog vi nästa stora steg när vi i samarbete med Arbetsförmedlingen och Uppsala kommun arrangerade en karriärdag för att hjälpa de ungdomar vi kommer i kontakt med ut i arbetslivet. Det gjorde vi genom att låta dem träffa olika företag under avslappnade former, förstås kryddat med det vi kan bäst: fotboll.

NATTFOTBOLLEN

På lördagkvällar öppnar vi hallar i fem områden i Uppsala så att ungdomar kan spela fotboll tillsammans och umgås med våra elitspelare. Fokus ligger på kamratskap och sunda värderingar och alla ungdomar runtom i staden är välkomna.

Läs mer

KARRIÄRDAGEN

Under 2018 ingick Sirius Fotboll ett samarbete med Arbetsförmedlingen för att hjälpa ungdomar som befinner sig långt ifrån arbetslivet. I oktober arrangerades den första Karriärdagen i Gottsunda.

Läs mer

Vill du vara med?

Vi hoppas att du vill vara med och stötta vårt samhällsbygge. Vår idé om att idrott ska vara tillgängligt för alla. Med ett medlemskap i Gränslös Fotboll får du, förutom en bra känsla i magen, möjlighet att skapa relationer med andra medlemmar. Och så klart kommer du att synas tillsammans med ett av Uppsalas mest exponerade varumärken.

Partner

HUVUDPARTNER

GRÄNSLÖS FOTBOLL

HUVUDPARTNER

GRÄNSLÖS FOTBOLL

HUVUDPARTNER

GRÄNSLÖS FOTBOLL

HUVUDPARTNER

GRÄNSLÖS FOTBOLL

Copyright (C) 2020 IK Sirius Fotboll

×