Gränslös Fotboll

IDROTT SKAPAR DRÖMMAR
DRÖMMAR BYGGER SAMHÄLLEN

En viktig frågeställning för oss är: Vad vill vi vara i samhället, hur kan vi bidra?
De frågorna arbetar vi med dagligdags, både i vår ordinarie verksamhet och i specialiserade projekt och verksamheter.

Vi är en av de sexton främsta fotbollsföreningarna i Sverige. Utöver det har vi en akademi som levererar allt fler spelare till a-laget och vi har en bra barn- och ungdomsverksamhet för både tjejer och killar. Med den vetskapen skulle vi kunna luta oss tillbaka, trygga i vetskapen om att vi ger hundratals barn en möjlhet till motion och kamratskap.

Det är inte den väg Sirius Fotboll vill gå. Fotboll är i sig ett ständigt pågående CSR-projekt. Som spelare lär du dig ta fram det bästa ur dig själv i varje situation, du lär dig interagera med andra människor för att nå både personliga och kollektiva mål och hitta fram till sunda värderingar och respekt för andra människor oavsett deras bakgrund och preferenser. Genom att använda våra spetskunskaper på ett klokt och hållbart sätt axlar vi vår del av ansvaret för Uppsalas framtid.

Här hittar du information och länkar om fotbollens faktiska samhällsnytta och vårt hållbarhetsarbete som rullat sedan 2012 med en allt större och bredare verksamhet. Gränslös Fotboll. som började med fem till tio fotbollsglada ungar, en kasse dricka, bullar och en kul stund på en fotbollsplan i Valsätra erbjuder nu inte bara Nattfotboll på lördagkvällar utan även parafotboll, karriärstöd, Gränslös Fotboll Cup, lovaktiviteter och mycket annat.

Rekommenderade länkar;
Fotbollsplanen mitt i byn – En rapport från Svensk Elitfotboll i samarbete med  Sveriges ledande nationalekonom Ingvar Nilsson
Hållbarhetspaket av Svensk Elitfotboll – Med syfte att utbilda och stödja klubbar och spelare och att befästa fotbollens positiva kraft i samhället.
Fotboll och FNs globala mål– Av de 17 definierade målen har vi inriktat oss på tre separata fokusområden.

Bilaga Gränslös Fotboll UNT höst 2019;

NATTFOTBOLLEN

På lördagkvällar öppnar vi hallar runt om i Uppsala så att ungdomar kan spela fotboll tillsammans. Fokus ligger på kamratskap och sunda värderingar och alla ungdomar runtom i staden är välkomna.

Läs mer

KARRIÄRDAGEN

Sirius Fotboll har ett samarbete med Arbetsförmedlingen och Uppsala Kommun för att hjälpa ungdomar som befinner sig långt ifrån arbetslivet. Under hösten arrangerar vi gemensamt Karriärdagen tillsammans med Uppsalas näringsliv.

Läs mer

Vill du vara med?

Vi hoppas att du vill vara med och stötta vårt samhällsbygge. Vår idé om att idrott ska vara tillgängligt för alla. Med ett partnerskap i Gränslös Fotboll får du, förutom en bra känsla i magen, möjlighet att skapa relationer med andra medlemmar. Och så klart kommer du att synas tillsammans med ett av Uppsalas mest exponerade varumärken.

Partner

Copyright (C) 2021 IK Sirius Fotboll

×