Huvudpartners

Dags för match?

Köp biljetter

Gränslös fotboll

SIRIUS I SAMHÄLLET

Uppsala är en stad som står inför stora utmaningar där alla aktörer måste bidra till öka känslan av trygghet, framtidstro och delaktighet. Sirius Fotboll känner därför att vi, en förening med evigt starka band till vår stad Uppsala, ett starkt varumärke och en stor supporterskara, vill ta vårt ansvar i samhället. Med fotboll som verktyg ska vi öka känslan av delaktighet och trygghet. För vi tror på Uppsalas framtid, samverkan och kamratskap oavsett kön, religion, hudfärg, kultur och sexualitet.

VI ÄR ETT!

 

NATTFOTBOLLEN

Idag är nattfotbollen det projekt som lockar flest ungdomar till spontanidrott i hela landet. Vi har ca 200–300 ungdomar varje helg som kommer och spelar med ett åldersspann från 8–25 år. De båda projektledarna inom Gränslös Fotboll är Mejsam Abdulla och Sirius spelaren Ian Sirelius. Abdulla berättar mer om arbetet med Nattfotbollen:

– Nattfotbollen finns i fem områden vilket gjort att vi nästan ringat in hela Uppsala. Varje ungdom i Uppsala har möjlighet att komma och besöka oss på Nattfotbollen. Under den senaste tiden har vi fått allt fler ensamkommande barn som kommer och spelar med oss. Genom projektet vill vi bidra till en ökad integration för dessa ungdomar. Vi vill skapa en miljö som är både trygg och rolig för ungdomarna, säger han.

– Fotbollen har en unik samhällsposition idag. Det finns inte många andra samhällsinstitutioner med den dragningskraft som fotbollen har. Man får en känsla av sammanhang och erfarenhet av föreningsliv vilket kan betyda stärkt självkänsla och framtidshopp. Ett utvecklingsområde är att inkludera fler tjejer, för där finns en enorm potential. Nytt för i år är Fyrisskolan som vi hoppas ska kunna vara en sådan plats där tjejerna kan samlas, fortsätter de båda projektledarna Ian Sirelius och Mejsam Abdulla.

Vill du vara med och stödja Gränslös fotboll eller ha mer information? Ta då kontakt med Mejsam Abdulla eller Ian Sirelius.

ian-sirelius mejsam-1024x745

Du följer väl Nattfotbollen på Facebook?

 

 

logga_granslos

Copyright (C) 2017 IK Sirius Fotboll

×