Två nya barnböcker i serien om Ella och Adem

2nyaböcker_900x700

I september 2023 lanserades Sirius Fotbolls första upplaga av barnböckerna om Ella och Adem, nu står det klart att det kommer att komma ytterligare två böcker i serien om de två unga blåsvarta spelarna. 

Boksläppet kommer att ske under hösten 2024 och även denna gång är det i samarbete med författare Maja-Stina Skarstedt och illustratör Emelie Engblom Mohlin.

IMG_0523

“Ella vill bli målis”

Plötsligt har inte Ellas lag någon målvakt. Rima vill inte stå längre. Så Ella och hennes lagkompisar får turas om.  Då kommer Ella på det – hon ska bli lagets målis!

Men då vill Agnes och Rut i laget också vara det.

De har fått problem. De är inte längre ett lag utan som tre olika. Några vill att Agnes ska bli målvakt, andra håller på Rut. Och Ellas bästisar hejar på henne.

Men så får Jasminka världens bästa idé.

“Ella vill bli målis” är den andra boken i en lättläst serie om Ella och hennes lagkompisar i Sirius Fotboll. Det handlar om fotboll, tjejgänget och hur viktigt det är att hålla sams i ett lag.  

IMG_0532

“Pinsamt på planen”

Adems pappa ska flytta hem till Uppsala! Adem kan knappt tro att det är sant. Han har drömt om det så länge. Nästan lika länge som Adem har drömt om att bli fotbollsproffs.

Men det blir ändå inte som Adem har tänkt.

När Adems pappa kommer till Löten blir det pinsamt på planen för Adem. Han vill att pappa ska försvinna.

Och han gör det.

Adem vet inte om de ska ses igen.

“Pinsamt på planen” är den andra boken i en lättläst serie om fotboll, killgänget och olika känslor som du kan få på planen. Även om vuxna som säger mer än du vill att de ska.Därför gör Sirius Fotboll barnböcker

Sirius Fotboll är en klubb som engagerar och skapar framtidsdrömmar både på och utanför planen. En viktig del av vårt arbete med att göra Uppsala blåsvart handlar om att öka kännedomen om vårt varumärke och vara tydliga med vår värdegrund.

Som ett steg i detta arbete har vi tagit fram lättlästa barnböcker med tydlig koppling till vår värdegrund, Uppsala och kärleken till fotbollen.

Sirius värdegrund går i linje med Riksidrottsförbundets värderingar:

  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch