”Vi ska göra både ett, två och tre mål”

Det var blandade känslor i omklädningsrummet efter 1-1 mot Jönköpings Södra på Studan. Vad som under första halvlek såg ut att kunna gå mot en säker seger blev en hård kamp för att jaga ikapp till ett kryss.

– Andra halvlek var tuff mentalt och spelmässigt, men fotboll är så ibland. Det är jättesvårt att möta J-Södra när de gör det första målet, att komma tillbaka från det. Men vi gjorde det helt okej, vi fick inte tre poäng men det fanns mycket positiva grejer också, säger Moses Ogbu om mötet med sitt gamla lag.

Christer Gustafsson är inne på samma spår.

– Sista halvtimmen är inte bra, det går för långsamt och vi gör för lite med bollen. Men de spelade jäkligt kompakt med laget, och det fanns nästan inga ytor. Det såg kanske lite håglöst ut, men vi kom inte igenom alls. I och med det var det ändå skönt att få in en boll till slut, vi kanske borde ha slagit fler inlägg, som vi gjorde i första halvlek, även i slutet, säger han.

Det var Kim Skoglund som efter att ha betraktat större delen av matchen från sidan fick komma in och med bara ett par minuter kvar att spela vräka sig fram och nicka in kvitteringen i det öppna målet, elegant serverad av Jesper Arvidsson.

– Det var bara komma in och försöka vara i boxen när det vankades lägen. Till slut dök det upp en chans, och då var jag där, säger Kim Skoglund.

Från bänken fick han se en första halvlek där Blåsvart spelade ut hela sitt register, och utöver ett gäng missade chanser faktiskt fick in en boll i mål som felaktigt blåstes bort för offside.

– Första halvlek är väldigt bra, trots att gräsmattan inte är så bra spelar vi bra fotboll och då ska vi punktera matchen och göra både ett, två och tre mål. Vi tar med oss att vi ändå lyckas göra en hyfsat stark forcering i slutet och får med oss en poäng, säger han.

Den sent säkrade poängen var en stor lättnad, även om de uteblivna målen i första halvlek skaver.

– Vi borde ha vunnit. Men allsvenskan är tuff och man kan inte slappna av i viktiga moment som vi gjorde vid det insläppta målet, säger Christer Gustafsson.

Efter sex omgångar ligger Sirius ändå fortsatt tvåa i den allsvenska tabellen med sina tio inspelade poäng, en start på säsongen så god som någon.

– Det känns inte som att vi blivit utspelade av något lag, utan vi lyckas hela tiden spela det spel vi vill. Men de andra lagen kollar på oss, och det gäller att vi fortsätter utvecklas hela tiden, säger Christer Gustafsson.