Säsongen igång: ”Redan varit högt tempo”

  • App
01082021_1627855374.jpeg

Fotbollssäsongen är igång! Blåsvart är tillbaka på Löten efter julledigheten och har satt igång förberedelserna inför den allsvenska säsongen 2018.

Efter måndagens inledande fystester har nu också två fotbollspass klarats av under 2018, ett på måndagseftermiddagen och ett på tisdag förmiddag. Försäsongen 2018 är därmed igång på allvar, och Thomas Lagerlöf är nöjd med uppstarten så här långt.

– Spelarna är tillbaka i överlag bra form, och har klarat de två första dagarna på ett bra sätt. Nyförvärven ser ut att ha kommit in bra både i gruppen och i träningen, allt känns som att det går som man vill att det ska göra, säger han.

– Först handlar det om fotbollstillvänjning och att sätta lite grunder så att vi alla snackar samma språk, fortsätter Thomas Lagerlöf.

Stefano Vecchia är glad över att vara tillbaka på fotbollsplanen igen efter ledigheten.

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka och träffa alla grabbar igen, man kände att det var dags och har sett fram emot det här under de senaste veckorna nu. Det har redan varit ett högt tempo på träningarna och alla är verkligen taggade och glada att vara igång, säger Stefano Vecchia.

Större delen av den nu 22 man starka truppen har deltagit i träningarna, och dessutom har provspelande Deniz Yaldir och U19-målvakten Oskar Nilsson funnits med. Vissa skavanker finns dock att rapportera om.

Daniel Jarl och Karvan Ahmadi rehabtränar fortsatt efter sina korsbandsskador.
Philip Haglund har sedan tidigare problem med en fot och kommer att opereras nu på fredag. Sedan dröjer det förmodligen ett par veckor innan han kan vara tillbaka i fullt slag.
För Oscar Pehrsson, som skadade vadmuskeln i samband med utförsåkning under semestern, väntar en något längre rehabilitering på uppemot två månader.

Tidigare långtidsskadade Johan Eiswohld och Moses Ogbu har dock båda varit med i lätta övningar med boll och är sakta men säkert på väg tillbaka in i spel. Den sistnämnde är glad över att vara tillbaka efter ledigheten.

– Det känns bra, det var kul att se alla och träffa de nya. Få lite fotbollssnack och spela fotboll igen. Vi ska ta det lite lugnt, träning för träning, men foten känns bättre och bättre, säger Moses Ogbu.

>> TV: Fystester inledde säsongen på Löten
>> Här är hela försäsongen 2018
>> Köp säsongskort 2018

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch