Rydström: ”Spelarna visade väldigt bra beteenden”

  • App
02082021_1627885583.jpeg

Henrik Rydström var nöjd med vad han såg i Sirius 4-0-seger mot GUSK som inledde försäsongen 2020.

>> Sirius inledde 2020 med seger mot GUSK

Blåsvart inledde 2020 med en planenlig 4-0-seger i lördagens säsongspremiär mot GUSK, och Sirius tränare Henrik Rydström var nöjd med vad laget presterade i sitt första, tidiga test.

– Framför allt så tycker jag att spelarna visade väldigt bra beteenden, dels vid bollförlust men också vid sidan av och i hur man pushade varandra, och det är en viktig del för oss i år. När ett lag leder med tre-fyra bollar kan det lätt bli avslaget, men dels gör GUSK det bra hela matchen i att de är kompakta och organiserade, och dels gör vi det bra i att vi fortsätter driva på, säger Henrik Rydström.

Med två nästan helt olika startelvor i de båda halvlekarna var det många spelare som fick visa upp sig, och Blåsvart fick ut vad man ville av sin första träningsmatch.

– Dels fanns det en fysisk tanke i att det skulle bli bra belastning, men vi ville också jobba med hur vi agerade när vi tappar boll och med att vara hotande, och i första halvlek blir det väldigt tydligt. I andra halvlek, som en följd av att matcher förändras, det blir mål och spelare blir trötta, så hamnar våra motståndare djupare ner. Då blir det mer uppställt anfallsspel för oss där vi vänder och flyttar, men även då så hotar vi, löper in bakom och har en återerövring som vi är nöjda med. En eloge till GUSK som var kompakta och gjorde det svårt hela tiden, det var en förhoppning från vår sida att få möta den typen av motstånd för vi vill bli bättre på att luckra upp dem, säger Henrik Rydström.

Fyra nyförvärv gjorde debut och fem akademispelare fick speltid i matchen, utöver de nyuppflyttade A-lagsspelarna i 1-0-skytten Isak Bråholm och Joakim Persson som startade matchen på topp.

– Jag tycker att våra unga spelare blir allt bättre, och de har sett att Jocke och Isak har fått spela så de har väl en tro på det också. Det syns, de tar för sig. Vi slutför matchen med väldigt många akademispelare på planen, GUSK har också några, och det är bra fotboll som presteras där ute. Våra erfarna spelare är väldigt bra på att sätta nivån också, ”Mo” styr och pushar i andra halvlek och det är nog så viktigt, säger Henrik Rydström.

Den som kanske framför allt visade framfötterna var Jamie Roche, som stod för Blåsvarts båda mål i den andra halvleken. Till 4-0 en riktig raket i det bortre krysset.

– Det var en bra träff, och vi såg att han dundrade in en sån på träning i förra veckan också så vi vet att det inte enbart är tur, säger Henrik Rydström.

Siriustränaren var överlag nöjd med de signaler han fick under säsongens första 90 minuter.

– Det är första matchen och det är tidigt, men man hade varit besviken om man inte såg den här löpvilligheten och ivern att vinna tillbaka bollar. Då hade man blivit lite bekymrad. Nu fick vi bra signaler och bra svar, säger Henrik Rydström.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch