Sirius inledde 2020 med seger mot GUSK

Sirius besegrade GUSK med 4-0 (2-0) i sin första träningsmatch för säsongen 2020, där flera nyförvärv debuterade och unga spelare visade framfötterna.

Sirius tog sig an GUSK i sin första träningsmatch för säsongen 2020. På ett välfyllt Johannesbäck tog Blåsvart direkt tag i taktpinnen, och efter några inledande anfallsförsök och ett halvfarligt distansskott från Axel Björnström var det Isak Bråholm som blev årets första blåsvarta målskytt.

Kalle Larson överlappade Simon Gefvert på högerkanten, fick bollen och slog in den mot den första stolpen. Där mötte Isak Bråholm med pannan och nickade in 1-0 via stolpen 10 minuter in i den nya säsongen.

Sirius fortsatte att sätta tryck mot GUSK-målet, och i den 23:e minuten kom dagens andra mål. Återigen byggdes det upp högerkanten, där Kalle Larson denna gång tog löpningen på insidan av Simon Gefvert, fick bollen i straffområdet och placerade in den intill den bortre stolpen till 2-0.

Sirius behöll spelövertaget under hela den första halvleken, där något enstaka inlägg var allt Lukas Jonsson i målet behövde hantera. GUSK försvarade sig dock väl under resterande delen av halvleken, och även om bland andra Joakim Persson och Stefano Vecchia tog sig till halvfarliga lägen i och runt straffområdet lyckades Blåsvart inte utöka sin ledning ytterligare innan paus.

Till den andra halvleken kom Sirius ut med byten på 8 av 11 positioner, och akademispelaren Jamie Roche var snabb med att visa framfötterna. I matchens 50:e minut dök han fram vid den första stolpen och nickade in Jonas Lindbergs inlägg till 3-0, och bara tre minuter senare bjöd 18-åringen på matchens delikatess. Efter snabbt blåsvart kombinationsspel fick han bollen en bit ut till höger i straffområdet, och trots en relativt snäv vinkel drog han till direkt och satte bollen stenhårt i det bortre krysset till 4-0.

Sirius fortsatte att dominera matchbilden och GUSK fick till några omställningar när Blåsvart tappade bollen, men det blev ändå en relativt händelselös avslutning på matchen. Blåsvart gjorde vad som förväntades och vann med 4-0 i en match där fyra nyförvärv gjorde sin debut och fem akademispelare fick chansen att visa upp sig i A-lagsmiljön.