”Publiken var fantastisk”

  • App
01082021_1627851036.jpeg

Efter ett inhopp mot Djurgården spelade Kim Skoglund i hemmapremiären mot IFK Göteborg från start ute på högerkanten. Han konstaterar att Blåsvart inte riktigt hittade nyckeln till att öppna upp det blåvita försvaret.

– I första halvlek tar vi kampen, men får inte riktigt till de där klara genombrotten eller målchanserna. Vi måste växla upp det lite mer, komma in med mer folk i boxen och trycka på lite mer. Det var lite väl försiktigt.

Den andra halvleken såg bättre ut rent chansmässigt, och Sirius ägde bollen, men fler målchanser blev det också åt andra hållet.

– Det blev lite mer flängigt med en massa kontringar, och i det spelet var de bättre än oss. Vi hade väldigt svårt att skapa chanser och få det etablerade spelet som vi är vana att ha. Vi kom inte riktigt upp i den nivå som vi brukar göra, säger Kim Skoglund.

Med 7 248 åskådare på ett utsålt Studan fick allsvenskan ändå en värdig återkomst till Uppsala efter 43 år, och för Kim Skoglund som varit med hela vägen från botten av division 2 för 13 år sedan var det en upplevelse.

– Det var fantastisk uppslutning och grym inramning. Det var synd att vi inte kunde bjuda upp lite mer. Men vi vet att det kommer att vara tuffa matcher hela tiden och det gäller att vi är väl förberedda för det, säger han.

– Vi får ta lärdom av det här och komma tillbaka starkare. Jag tycker inte att det skiljer så mycket mellan lagen. Det är små marginaler. Men publiken var fantastisk och det är stort att få ha allsvenskan i stan igen.

>> LÄS MER: Förlust inför storpublik i hemmapremiären

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch