Matchsummering: BK Häcken - IK Sirius

Startelvan-omg20

Trots Blåsvart ledning två gånger om i matchen var det istället hemmalaget BK Häcken som tog alla tre poäng efter ett mål på övertid. Sirius stod för en av säsongens starkaste prestationer, men fick åka hem till Uppsala utan poäng.

Första halvlek
Blåsvart rivstartade matchen och tog ledningen redan i den andra spelminuten. Melker Heier frispelade Joakim Persson som gjorde mål för andra matchen i rad.

Den blåsvarta ledningen stod sig i cirka 15 minuter, därefter lyckades hemmalaget kvittera efter en soloprestation på deras högerkant. 1-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek
Sirius tog kommandot direkt i andra halvlek och visade prov på ett varierat anfallsspel. Efter tio minuter kom även ledningsmålet då Tashreeq Matthews inspel styrdes i eget mål av en hemmaförsvarare.

Målet stoppade inte den blåsvarta offensiven, Sirius fortsatte framåt för att göra ytterligare ett mål – Tashreeq Matthews och Joakim Persson var ständiga hot mot hemmaförsvaret och just ”Tash” hade ett avslut i stolpen samt ett mål som dömdes bort för offside. Istället för en utökad Siriusledning kunde Häcken istället kvittera när det återstod cirka en kvart av ordinarie tid. Därefter var det ett böljande spel där båda lagen kunde komma fram i farligheter, men det såg länge ut att sluta oavgjort. Klockan gick upp på övertid och i den femte övertidsminuten fick hemmalaget in en boll vilket betydde 3-2 i matchen. Direkt efter den efterföljande avsparken blåste domaren av matchen och alla tre poäng stannade på Hisingen.