Häcken-Sirius | Kommentarer från huvudtränare Christer Mattiasson

Fotboll, Allsvenskan, Häcken - Sirius

Trots Blåsvart ledning i både första och andra halvlek blev det ändå seger för hemmalaget efter att de gjort 3-2 i slutsekunderna.  Här kan du ta del av huvudtränare Christer Mattiassons tankar om matchen.

Ta oss igenom din analys av dagens match.
 Vi gör en bra start på matchen, vi får Häcken dit vi vill ha dem. Sedan får vi försvara oss från cirka minut 10 och framåt men de lyckas inte skapa alltför heta lägen utan det är tack vare deras individuella skicklighet som de kommer igenom och kan kvittera. Vi går in i halvtid, pratar ihop oss och kommer ut med ny energi. Sedan tar vi ledningen igen, och vi har även ett stolpskott och känner att vi har en bra energi där i början av andra halvlek. Sedan trycker Häcken ner oss och lyckas då få in 2-2. De fortsätter att trycka ned oss lite men samtidigt kommer vi ändå upp i farliga kontringar och omställningar mot dem. Sedan lyckas de tyvärr få in en boll väldigt sent i matchen. Sammanfattningsvis kan man säga att vi tar oss an Häcken på det sättet vi vill göra, och vi spelar bra utifrån det nya spelsättet.

Ledning två gånger i matchen, och bud på flera mål – vad var det som saknades för att göra fler blåsvarta mål?
 Det är som alltid, de är marginalerna som behöver vara på vår sida och bollen behöver studsa vår väg. Vi har som sagt en boll i insida stolpe – och vi kommer till flera bra lägen, vi har helt enkelt tillräckligt med möjligheter för att göra fler mål och vinna matchen. Samtidigt måste vi berömma Häcken för sättet de spelar på och sättet som de tror på sin spelfilosofi.

Med den här matchen blir det tre matcher på åtta dagar, hur går tankarna inför cupmatchen mot Österåker United.
 Det är en jätteviktig match. Vi vill avancera i cupen och vi kommer att ställa upp ett väldigt starkt lag på torsdag. Sedan får vi såklart utvärdera hur alla mår på tisdag när vi återsamlas, men vi kommer definitivt ställa upp med ett starkt lag i cupen.