Inför ÖSK: ”Därför vi tränar varje dag”

  • App
01082021_1627859241.jpeg

Äntligen är det dags! Sirius tar sig på fredagen klockan 15.30 an Örebro SK på bortaplan i sin första träningsmatch för 2019.

>> Startelvan i säsongspremiären mot ÖSK
>> Inte på plats? Matchen sänds i C More!

Sirius är tre veckor in på fotbollsåret 2019, och imorgon fredag är det äntligen dags att få spela match igen. Örebro SK står för motståndet borta på Behrn Arena med avspark klockan 15.30, i Henrik Rydströms och Mirza Jelecaks första match på tränarbänken.

– Match är alltid match, det är därför vi tränar varje dag i kyla och snöstorm. Det ska bli väldigt kul, säger Mirza Jelecak.

Med nya tränare kommer förstås vissa nya tankar kring hur Sirius ska spela fotboll, som ska implementeras på planen. Hur mycket som kommer att sitta på plats till årets första match återstår dock att se.

– Det vet vi inte riktigt. Vi vet att vi med stor sannolikhet inte kommer att kunna gör allt det vi vill i 90 minuter, men vi vill se det i så stora delar av matchen som möjligt. Det vi pratat om i försvarsspel, i anfallsspel och i omställningar, säger Mirza Jelecak.

– Vi vill få in rätt beteenden och skaffa oss goda vanor. Alla vet att det inte handlar om poäng nu, men vi vill förstås vinna varje match och skaffa oss goda vanor där också, säger Mirza Jelecak.

Blåsvarts seriekonkurrent ÖSK är redan igång med sin matchsäsong efter en 4-2-seger mot division 1-laget Linköping City för en vecka sedan. Fjolårsnian i allsvenskan har sedan säsongen avslutades tappat sina två största stjärnor i Kennedy Igboananike och Nahir Besara, men förstärkt med bland annat hemvändaren Martin Broberg.

– Det är ett välorganiserat lag, de är duktiga med bollen, är strukturerade defensiv och har en hel del spets i truppen. De har dessutom en match mer än oss eftersom de spelade förra veckan. Men vi hoppas göra det vi vill och det vi kan för att få fram det vi har jobbat med, säger Mirza Jelecak.

 

Har du köpt ditt säsongskort ännu? Säkra din plats på Studan nu!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch