Haglund: ”Typ skönaste målet i karriären”

  • App
01082021_1627853119.jpeg

Efter en första halvlek som tränarna beskrev som ”den sämsta sedan Syrianska Kerburan 2012” och en fråga i halvtid om det var någon som ville byta vände Sirius ordentligt på matchen i den andra halvleken, till slut också resultatmässigt. Philip Haglunds mål i den 93:e minuten säkrade 2-1-segern, och det var uppenbart att segern betydde mycket för alla blåsvarta på Studan igår.

– Det var typ det skönaste målet i karriären. Det var ingen bra första halvlek, men vi går ut i andra och krigar oss in i matchen. Sedan att vinna nu, efter en del motgångar med mycket skador och tre matcher utan vinst, betyder jäkligt mycket, säger Philip Haglund.

– För publiken också, vi bjöd inte på någon underhållning idag och det satt långt inne, så jag tror det blev förlösande för dem också. Det kändes bra att få bjuda på ett vinstmål och den glädjen, fortsätter han.

Philip Haglund smög sig in i straffområdet och fick fin träff med huvudet på Kalle Larsons inlägg. Bollen satt klockrent intill stolpen.

– Bollen kom ut till Larson och jag kan springa lite snett bakifrån utan att någon har koll på mig, så jag får upp farten och inlägget kommer perfekt. Det enda jag hann tänka var att jag skulle få tryck i nicken för att jag var en bit från mål, och så fick jag jävligt bra träff. Det var längesedan jag firade så mycket, säger han.

Nu väntar fyra veckors uppehåll innan allsvenskan drar igång igen efter U21-EM.

– Det ska bli skönt, och det är ganska välbehövligt för oss, vi behöver få tillbaka lite gubbar. Poängskörden har följt lite hur många spelare vi har i laget, och det är klart det är svårt för oss när vi måste ställa om i startelvan. Vi får vara nöjda med den poängskörd vi haft med tanke på situationen, säger Philip Halgund.

>> LÄS MER: Sent mål säkrade segern mot Halmstad

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch