Akademispelare med A-laget på träningsläger

  • App
01082021_1627859228.jpeg

När Sirius på onsdagen lämnade svensk mark för årets träningsläger i portugisiska Albufeira hade man också akademispelare med på resan.

Under januari månad har ett antal akademispelare varit med och tränat med Sirius A-lag. Två stycken, Isak Bråholm och Joel Bernhardsson, deltog dessutom i fredagens träningsmatch borta mot Örebro SK.

– Jag skulle gå in och göra det jag är bra på bara, köra mitt eget race. Det kändes faktiskt ganska bra, jag var lite försiktig i början men annars gick det bra, säger Joel Bernhardsson.

U19-mittbacken hoppade in efter 64 minuter och gjorde därmed sitt andra framträdande i A-laget, efter att ha deltagit även i sommarens träningsmatch mot just Örebro. Under de senaste veckorna har det också blivit ett antal träningar.

– Det har varit väldigt kul. Lite högre tempo än jag är van vid från U19 och U21, men det är en bra erfarenhet och väldigt lärorikt för mig att få prova på det, säger Joel Bernhardsson

Tillsammans med förre akademispelaren Daniel Baban, som gjorde sitt sista år med akademin i fjol men som har tränat med A-laget under hela januari och även han deltog i fredagens träningsmatch, åker Joel Bernhardsson nu också med A-laget på träningsläger till Portugal under de kommande tio dagarna.

– Det ska bli superskönt att få komma bort från minus tio och snöstorm på Löten, säger Joel Bernhardsson, som har tydliga målsättningar för 2019.

– Jag vill träna så mycket med A-laget som möjligt såklart, för att sedan kämpa till mig ett A-lagskontrakt i slutet av säsongen. Det är mitt mål.

>> Läs mer: Sirius på träningsläger i Portugal

 

Har du köpt ditt säsongskort ännu? Säkra din plats på Studan nu!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch