En poäng efter mållöst i Örebro

Sirius fick med sig en poäng hem från Örebro efter 0-0 mot ÖSK på Behrn Arena, men det kunde mycket väl ha blivit tre.

Sirius har haft som vana på senare tid att inleda matcherna starkt, och man gjorde inget undantag från den regeln i tisdagens match mot Örebro SK borta på Behrn Arena.

Blåsvart tog tidigt tag i taktpinnen och behöll i stort initiativet den första halvleken ut. Örebro vände på spelet under kortare perioder och kom till ett par inspel som sånär nådde fram till en svartvit tå, men utöver ett par avslut utifrån som Lukas Jonsson bekvämt skopade upp hade Sirius kontroll i försvarsspelet.

Framåt flyttade man mycket boll runt ett lågt försvarande Örebro, men det utan att lyckas hitta allt för många luckor. Man hotade gång på gång längs med kanterna, men fick inte riktigt till de sista bitarna runt mål.

Blåsvart skapade dock halvlekens överlägset klaraste målchans, och att man då inte lyckades ta ledningen var smått osannolikt. En hög boll över Örebros backlinje friställde Jonas Lindberg en bit ut till höger, och inne i mitten hade han Philip Haglund med sig.

Inspelet satt rätt på Haglunds fot, och avslutet som följde borde under alla omständigheter ha varit bra nog för att leta sig in i mål, men en snabb sidledsförflyttning och otrolig räddning av Oscar Jansson i ÖSK-målet räddade hemmalaget.

Efter en relativt kontrollerad första halvlek av båda lagen började matchen svänga betydligt mer i den andra. Till att börja med spelade hemmalaget upp sig och kunde successivt skapa ett allt större tryck mot Sirius mål, men det öppnade också upp ytor för Sirius åt andra hållet.

Hemmalaget förde det mesta av spelet under den andra halvleken, och kom bland annat till ett öppet nickläge framför mål där ÖSK-spelaren inte alls fick träff utan bara skarvade bollen vidare en bra bit utanför den bortre stolpen.

Närmast var det när ett skott från straffområdeskanten studsade på ovansidan av Lukas Jonssons ribba och ut, men ÖSK-anstormningen stannade annars vid en kavalkad av hörnor som Siriusförsvaret kunde nicka undan.

Sirius fick sina chanser att gå till anfall själva, och lägena kom även i den andra halvleken. Tim Björkström testade skott från distans men Oscar Jansson klarade. Jonas Lindberg gjorde detsamma när han efter att ha tagit sig in från kanten med en elegant snurrfint med lite tur kunde ha fått in bollen, som styrdes via ansiktet på en ÖSK-försvarare och tätt utanför den första stolpen.

Mot slutet böljade spelet en hel del åt båda håll, och ett allt tröttare Sirius bjöd ÖSK på flera kontringslägen när man tappade boll, men inget av lagen förvaltade motståndarnas respektive bjudningar och matchen slutade till slut ganska logiskt 0-0.

– Vi hade gärna fått med oss tre poäng, men resultatet är som det är. Utifrån det vi pratat om efter matchen mot Östersund är vi ganska nöjda med insatsen. Spelarna gjorde verkligen det vi pratat om i uppbyggnadsfasen, framför allt under första halvan av första halvlek då vi även kommer in lite oftare bakom dem. Sedan jämnas matchen ut lite efter det och det blir en ganska jämn match, säger Thomas Lagerlöf.

– På slutet är båda lagen lite trötta, så det blev en svängigare andra halvlek. Men totalt sett är det många som gör bra ifrån sig och framför allt inledningen på matchen är riktigt bra, så det finns mycket att bygga vidare på.

För första gången på länge höll Blåsvart nollan, nu är det bara målen framåt som saknas.

– Det gäller bara att fortsätta jobba hårt och fortsätta utvärdera och lära sig. Vi fattar ganska många dåliga beslut emellanåt. I början av matchen väljer vi bra lägen att spela oss igenom, gör det snabbt och bra och vinner bollen ganska högt upp. Då är det ganska självklart att nu ska vi gå på genombrott. Senare i matchen väljer vi inte alltid rätt läge utan slänger bort bollen lite för tidigt när de är samlade, säger Thomas Lagerlöf.