Tung förlust mot Örebro på Studan

Sirius åkte på en tung förlust hemma mot Örebro SK på måndagskvällen. Bortalaget är fortsatt obesegrade i årets allsvenska efter 2-4 (0-1) i en svängig match på Studenternas.

Sirius fick ingen direkt smakstart mot Örebro hemma på Studan. Fem minuter in i matchen drev bortalagets Kennedy Igboananike fram bollen mot den blåsvarta backlinjen och gick på avslut från distans. Turligt nog för ÖSK-anfallaren tog bollen på Tim Björkströms häl, flög upp i en hög båge över Karim Fegrouch i Siriusmålet och seglade in i mål till 0-1.

Det var sedan en relativt jämn första halvlek som utspelade sig i den värmande försommarsolen på Studenternas. Bortalaget fortsatte inledningsvis att trycka på mest och tog ett par avslut mot Karim Fegrouch, som kunde avstyra. Vartefter tog Sirius över mer av spelet och komma till lägen åt andra hållet, men ofta saknades den sista passningen runt offensivt straffområde, och de riktigt heta chanserna lös med sin frånvaro.

Utöver underläget drabbades Sirius dessutom av dubbel olycka i form av två nya skador. Efter 22 minuter klev Johan Eiswohld av med ett lindat lår, innan Sam Lundholm också han tvingades att byta efter 34 minuter. Kalle Larson och Shkodran Maholli ersatte.

1-0-underläget följde med in i paus, men till den andra halvleken kom Sirius ut och satte ny fart. Man fick också snabbt utdelning. Moses Ogbu och Stefanio Vecchia tråcklade först runt i straffområdet innan den sistnämnde lämnade över bollen till Philip Haglund strax där utanför. Haglund npd till direkt och satte bollen i den bortre gaveln. Det var därmed kvitterat till 1-1 efter 49 minuter.

Kvitteringsglädjen fick dock inte hålla i sig allt för länge. Bara sju minuter senare slarvade Moses Ogbu med bollen på mittfältet och gav Örebro chans att kontra. Kennedy Igboananike stack i djupled, fick bollen och satte dit 1-2.

2-1-olyckan kom förstås inte ensam. Bara fem minuter till hann gå innan Karim Fegrouch återigen fick hämta bollen bland nätmaskorna. En frispark sattes ut på vänsterkanten, ett inlägg kom mot den första stolpen och en ensam Filip Rogic kunde nicka in 1-3 för bortalaget.

Sirius lyfte sina positioner och tryckte på för att få in en reducering. Man skapade om inte målchanser så i alla fall hörnor, hela elva stycken under hela matchen. Bortalaget sjönk ned för att försvara sin ledning och Blåsvart fick tid med bollen.

Till slut kom det också ett 2-3-mål. Axel Björnström lyfte in ett inlägg perfekt på Ian Sirelius panna och Sirius fick vittring med 79 minuter spelade på Studenternas. Men man lyckades inte hålla ihop det åt andra hållet. Två och en halv minut efter reduceringen, precis som klockan slagit 81, dunkade Nahir Besara in 4-2 till Örebro efter att bollen legat lös i Sirius straffområde efter en brytning.

Där var det ridå för Sirius, som därmed inkasserade en ny förlust. Denna gång, till skillnad från senast, efter en insats man inte alls var nöjda med.

– Vi är sjukt besvikna på den här matchen. Vi släpper in fyra hemska mål idag.  På det stora hela är det för ojämnt, med riktiga plumpar på målen. Hade vi varit lika kollektiva som mot AIK hade vi troligen fått med oss tre poäng i den här matchen, men vi är inte där just nu. Vi är inte tillräckligt bra på att reparera varandras misstag. Misstag kommer att hända hela tiden, men då handlar det om att vara där och täcka upp för varandra, säger Thomas Lagerlöf.

– Vi gör ändå bra saker och skapar målchanser, i första halvlek fler än Örebro, men ändå ligger vi under. Andra halvlek blir jobbig mentalt, där vi kvitterar och är med men snabbt hamnar i underläge igen. Där tar det för lång tid för oss att studsa upp. Jag är besviken på att det var en så ojämn prestation, topparna är höga och dalarna är låga. Örebro vinner för att de har inte alls lika djupa dalar. De presterar inte speciellt mycket bättre än oss, men bjuder inte på saker som vi gör.