Yousef Salech klar för Sirius Fotboll

DSC_5747-2_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med Bröndby IF om övergång av den 22-åriga anfallaren Yousef Salech. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2028. Yousef ansluter omedelbart till Sirius och gör sin första träning med laget i nästa vecka.

Yousef Salech kommer senast från en låneperiod i den belgiska klubben SK Beveren som huserar i den belgiska andradivisionen, där han varit på lån från Bröndby IF. Yousef anslöt till Bröndby inför säsongen 2021. Därefter blev han utlånad till HB Køge i den danska andradivisionen och noterades där för 15 mål på 24 matcher i danska motsvarigheten till Superettan.

En längre videointervju med Yousef publiceras efter hans första träningar med laget i nästa vecka.

Yousef Salech, välkommen till Sirius, hur känns det att vara klar för Blåsvart?
– Det känns bra, jag har fått ett bra välkomnande av alla jag träffat i Sirius.

Vad var det som lockade med att komma till Sirius?
– Den är en bra klubb som är på rätt väg. De spelar en intressant fotboll och jag tycker de har något spännande på gång som jag gärna vill vara en del av.

Vad är din bild av Allsvenskan och svensk fotboll?
– Jag känner många spelare som har spelat och även spelar i Allsvenskan. Min bild är att det är en bra liga med bra spelare och en härlig supporterkultur. Jag ser fram emot att spela i högstaligan i Sverige.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare
– Jag skulle säga att jag är en forward med kombination av stark fysik och ett bra målsinne. Jag gör också allt för att vinna, det är något jag drivs av – att hela tiden pusha mig själv och mina lagkamrater till att göra en så bra prestation som möjligt.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Yousef är en kraftfull 9:a som sticker ut i sitt felvända spel och sitt hot i boxen. Han har bra fysiska förutsättningar som han kombinerar med en god teknik och en bra avslutsförmåga. Med sina egenskaper tycker vi att han kompletterar övriga offensiva spelare på ett bra sätt. Vi fick upp ögonen för honom under hans lånesejour i HB Köge så det är ganska längesen, men det har inte varit aktuellt för Bröndby att släppa honom förrän nu. Vi är såklart väldigt glada att ha honom på plats och vi ser fram emot att se honom i blåsvart!

Fakta Yousef Salech
Position: Anfallare.
Ålder: 22 (född 2002).

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation på transfermarkt.com

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch