Wessam Abou Ali lämnar Sirius Fotboll

WAA02

Sirius Fotboll och den egyptiska klubben Al-Ahly är överens om en övergång av Wessam Abou Ali. Wessam ansluter omedelbart till den nya klubben.

Wessam Abou Ali kom till Sirius sommaren 2023 från danska Vendsyssel FF. Efter endast en träning startade Wessam i bortamatchen mot Degerfors IF. Det dröjde bara 15 minuter innan han skrev in sig i målprotokollet då han nickade in 0-1. Det målet var det första av totalt tio mål som ”Wes” noterades för på sina sexton matcher i Allsvenskan. Under Sirius Fotbollsgala 2023 stod det även klart att Siriussupportarna hade röstat fram Wessam till Årets spelare i Sirius.

Det blev totalt 17 tävlingsmatcher i Siriuströjan för Wessam. Nu står det klart att hans karriär fortsätter i den egyptiska klubben Al-Ahly.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Det känns som att alla kan storyn om Wes nu. I ett pressat tabelläge valde vi att värva en spelare som vi hade scoutat noga från danska andraligan och det blev succé direkt. Både för Wes och för Sirius. Sex månader senare gör vi klubbens största försäljning någonsin och hur mycket vi än hade velat ha kvar honom hos oss i flera år framöver så är det här något väldigt bra för Sirius Fotboll och det ger oss goda möjligheter att fortsätta jobba mot klubbens vision.

Christer Abrahamsson, klubbdirektör, om försäljningen:
– Den här försäljningen är en milstolpe för Sirius Fotboll. Det är klubbens största försäljning någonsin och affären är helt i linje med vår strategi att öka intäkterna över tid för att på så sätt kunna investera i att bli bättre sportsligt.

Wessam Abou Alis hälsning till Siriusfamiljen

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch