Wessam Abou Ali klar för Sirius Fotboll

WAA_Hemsidan2

Sirius Fotboll är överens med den danska klubben Vendsyssel FF om ett övergång av den 24-åriga forwarden Wessam Abou Ali. Wessam ansluter per omgående till Sirius och gör sin första träning med laget under fredagen. Ambitionen är att Wessam blir spelklar till helgens möte med Degerfors IF. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2027.                  

Wessam Abou Ali har sin fotbollsfostran i Aalborg och gjorde debut i den danska högstaligan säsongen 2018. Därefter har han även spelat för Vendsyssel FF och Silkesborg IF i såväl första- som andradivisionen. Wessam har även representerat det danska landslaget på flera ungdomsnivåer.

Den senaste säsongen noterades Wessam för 14 mål på 31 matcher i Vendsyssel, och nu står det klart att Wessams fotbollskarriär fortsätter i Allsvenskan och Sirius. Han ansluter omedelbart till Blåsvart.

En längre videointervju med Wessam publiceras efter fredagens träning.

Wessam Abou Ali
– Jag är väldigt stolt över att vara här. Sirius har varit tydliga med hur de ser på mig och min roll i laget, och det känns som att det här är ett bra steg för mig. Jag ser fram emot att spela inför alla supportrar på Studenternas.

Jonathan Ederström, scout- och rekryteringsansvarig om värvningen:
– Wessam är en spännande spelartyp med ett intressant rörelsemönster och god teknik. Han är skicklig såväl med som utan boll, vilket gör honom väldigt användbar i vårt sätt att spela. I Vendsyssel har han utvecklat sitt höga försvarsspel och samtidigt visat att han är ett konstant hot i och runt motståndarnas straffområde. Vi är väldigt glada över att ha Wessam på plats!

Klubbdirektör Christer Abrahamsson om värvningen:
– Vi är jätteglada över att ha Wessam här. Vi har haft honom under uppsikt under en längre period och vårt scoutingteam har gjort en gediget och professionellt jobb som möjliggjort att vi kan kunnat landa i det här längre avtalet med Wessam.

Fakta Wessam Abou Ali:
Position
: Anfallare.
Ålder: 24 (född 1999).
Tidigare klubbar: AaB, Vendsyssel FF (lån), Silkeborg IF, Vendsyssel FF

WAA_01_HEMSIDAN

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch