Vinst med 7-1 mot Gävle

Det här var Sirius match från början och spelövertaget var markant matchen igenom. Gävle försvarade sig lågt och gav oss stora ytor mitt på plan där vi höll igång ett bra passningsspel. Vi hade det lite svårare att tränga igenom den sista försvarsställningen i Gävle och komma till centrala genombrott och avslut. Vi gör dock både 1-0 och 2-0 tidigt genom Ingrid Wixner och Rebecka Möller och har ett antal lägen till fler mål innan Rebecka gör sitt andra och lagets tredje mål strax för paus. Gävle hotar oss knappast alls under halvleken och vi har ett antal riktigt bra anfall med fart och bra passningsspel. Vi gör tre byten i paus och en av inhopparna Caroline Lundberg hittar Jenny Jansson mitt framför mål direkt efter paus och Jenny rakar in 4-0. Jenny gör också 5-0 och Caroline spär på till 6-0 på ett fint långskott. Vi bjuder Gävle på 6-1 på deras enda avslut i andra halvlek innan Caroline kan avsluta med sitt andra mål till 7-1. Det är mer eller mindre spel mot ett mål i andra halvlek och och nog kunde vi gjort ett par mål till men vi gör ändå en bra match anfallsmässigt och skapar en massa chanser under matchen. Gott så!Gävle är väl bleka för att kunna ge en riktigt värdemätare men vi gör en del förbättringar i spelet sedan förra helgens match mot Hammarby. Bland annat är vi noggrannare i passningsspelet, har högre bolltempo och bra rörelse som gör att vi får bra fart framåt. Ett aggressivt försvarsspel gör att vi vinner bollen högt och inte ger Gävle någon tid för eget spel. Det finns en del detaljer att slipa på framåt, men konstigt vore annars med två månader kvar till seriestarten. Ny träningsvecka väntar och nästa helg tar vi oss an Söderettalaget Eskilstuna United på Tunavallen.Lina LundqvistStina Melin, Stina Holtari (ut 45, in 70), Malin Winberg (ut 70), Sofia NilssonLinnea Eriksson (ut 45, in 75), Sofia Fors, Julia Lyckberg (ut 55), Ingrid Wixner (ut 75)Rebecka Möller (ut 45, in 75), Jenny Jansson (ut 75)Avb: Emelie Almesjö, Ammy Wallin (in 45), Caroline Lundberg (in 45), Lisa Wikner (in 45), Ida Norström (in 55)9 min 1-0, Ingrid Wixner (Linnea Eriksson)13 min, 2-1, Rebecka Möller (Jenny Jansson)45 min, 3-0, Rebecka Möller 47 min, 4-0, Jenny Jansson (Caroline Lundberg)72 min, 5-0, Jenny Jansson (Caroline Lundberg)84 min, 6-0, Caroline Lundberg (Rebecka Möller)86 min, 6-1, Olivia Ersmarker90 min, 7-1, Caroline Lundberg (Stina Melin)