Vinst med 4-0 mot Kvarnsveden

Borlänge bjöd på kallt vinterväder och lätt snöfall men efter omständigheterna en bra plan och skapliga förhållanden. Vi tar ganska tidigt ett visst grepp om matchen men Kvarnsveden har matchens första ordentliga chans när Elin Danielsson springer sig fri och sånär överlistar Emelie Almesjö i målet. Vi för spelet mestadels och vinner boll högt upp i planen ett antal gånger efter bra positionsspel och aggressiv press. Passningsspelet är dock lite rostigt och hackar till och från, men blixtrar också till då och då. Vi gör sedan 1-0 efter kvart efter ett fint inlägg från Linnéa Eriksson som når Ida Norström vid bortre stolpen. Sedan är vi nära 2-0 när Malin Winberg efter en andraboll på en hörna testar en bicycleta som rensas undan på mållinjen. Hade den gått in hade ribban för årets mål 2013 fått höjas väsentligt…Andra målet kommer med knappa tio minuter kvar av halveken då vi vinner tillbaka bollen två gånger utanför Kvarnsvedens straffområde och Sarah Storck rycker åt sig några meter fri yta och trycker in bollen i mål.En ganska bra halvlek med god kontroll i försvarsspelet och fina intentioner framåt men där timing och passningar inte riktigt sitter.Vi gör fem byten i paus och ändrar några positioner och i och med att Kvarnsveden tröttnar efter hand tar vi över matchen ganska ordentligt. Hemmalaget sticker upp i några kontringar och har något bra läge att reducera med Lina Lundqvist i målet kan hålla rent. Passningsspelet är mer koncentrerat och skarpare och vi tar oss igenom motståndarnas lagdelar allt som oftast. 3-0 kommer med kvarten kvar då Caroline Lundberg avlossar kanonen utanför straffområdet och bollen seglar in under ribban. Ammy Wallin spelar fram. Strax efter är det Filippa Angeldahls tur att testa och hennes skott smiter in vid stolpen efter marken och det målet fastställer slutresultatet. På det stora hela bättre anfallsspel i andra halvlek men också större ytor att praktisera det i. Försvarsspelet säkert matchen igenom. Vi hade väl bud på ett par mål till då båda Moa Mattsson, Caroline Lundberg och Sarah Elnicky var ytterst nära att sätta ditt bollen. Visst har också Kvarnsveden sina lägen så det jämnar ut sig men segern var odiskutabel och högst rättvis. Vi drar inga större växlar av detta mer än att vi är bra igång och det ska bli roligt att jobba vidare framåt.Ida Norström: – Jag tycker vi gör en bra match för att vara första träningsmatchen. Fokuset låg på försvarsspelet och det fungerade bra och vi blev bättre ju längre matchen pågick. Mikaela Björklund – Jag tycker att vi presterar väldigt bra fotboll för att vara första träningsmatchen för året. Även om Kvarnsveden kanske inte hade sitt bästa lag tycker jag det är starkt att vinna där borta med 4-0. Vi står upp bra och får mestadels vara bollförande lag vilket vi vill.  Bra start på 2013!Caroline Lundberg – Vi för spelet genom hela matchen och gör fyra spelmässigt snygga mål. Löste många trånga situationer på mitten med bra kortpassningsspel och avlastade sedan genom att använda kanterna. Vi hjälpte varandra och jobbade hårt  med att återerövra bollen16 min, 0-1 Ida Norström (Linnéa Eriksson)36 min, 0-2 Sarah Storck (Linnéa Eriksson)76 min, 0-3 Caroline Lundberg (Ammy Wallin)78 min, 0-4 Filippa Angeldahl (Stina Melin)Laget:Emelie Almesjö (ut 46 min) Linnéa Eriksson (ut 46) – Sarah Elnicky (ut 60, in 80) – Malin Winberg (ut 46, in 80) -Sofie De Besche (ut 80)Sarah Storck (ut 46) – Julia Lyckberg (ut 80) – Mikaela Björklund (ut 46) – Ida Norström (ut 60)Moa Mattsson – Jenny Jansson (ut 60)Lina Lundqvist, in 46 minStina Melin, in 46Caroline Lundberg, in 46Sara Back, in 46Filippa Angeldahl, in 46Ammy Wallin, in 60Ingrid Wixner, in 60Nathalie Björn, in 60