Vinst borta mot Norrköping

Det blev en jämn och tuff match där vi skapade lite flera klara målchanser över 90 min och kunde också göra ett mål i varje halvlek. Vi startade rappt och har ett par fina chanser att ta ledningen men Norrköping kommer in matchen och jämnar ut spelet. Hemmalaget får också chansen att ta ledningen när en lång utspark från den duktiga målvakten Ida Lindell letar sig fram till ett friläge som dock avslutas i stolpen. Båda lagen har ett par hyggliga lägen i mitten av halvleken då vi så småningon hittar tillbaka till det fina inledningsspelet och Fanny Andersson har ett gyllene läge att sätta 0-1 men hennes avslut i friläge smiter utanför. Ledningsmålet kommer dock strax efter när Mikaela Björklund hittar Caroline Lundberg med en fin krossboll som hon fint förvaltar och rundar målvakten och rullar in bollen. Jenny Jansson om första halvlek – Vi började bra, hade hög press och var noggranna i passningsspelet men efter ca 20 min bjuder vi in dom och matchen och dom tar över spelet lite men sista 10 känns som om vi kommer tillbaka och hittar rätt i pressen och vinner mycket boll.Andra halvlek blir lite hafsigare och slarvigare med många bollbyten och omställningslägen. Periodvis är dock kvaliteten bra och båda lagen bjuder till. Jenny Jansson har ett tidigt friläge som hon bränner men andra gången hon får chansen är krutet torrt och avslutet kliniskt fram till 0-2. Vi har sedan ytterligare 2-3 riktigt heta mållägen och borde kanske gjort något mål till på någon av dessa men sett till matchbilden i stort är resultatet inte mycket att säga något om. – Kul med vinst! Jag tycker vi kan ta med oss ett stundom fint passnings- och omställningsspel. Vi skapade flera riktigt vassa chanser och vi har en bra känsla i laget, sammanfattar mittfältaren Moa Mattsson.IFK Norrköping bjöd på riktigt bra motstånd och gav oss fullt jobb över hela planen med sin hårda press. De har också några riktiga klass-spelare som kryddar laget och borde vara en het kandidat till att ta klivet upp till Elitettan nästa år.Sara Back om motståndet – Det var en tuff match mot ett fysiskt lag men vi visar ändå att vi är bättre.Detta var vår fjärde träningsmatch och det finns saker att jobba på såklart men en hel del glädjande att ta med sig framöver. Vi håller nollan igen och skapar många målchanser i matchen, men behöver bli effektivare i avsluten och noggrannare i den sista passningen. Emellanåt är också passningsspelet för slarvigt och vi tappar bollen för lätt, men det ska jobbas på framöver.- Jag tycker vi gjorde en bra och stabil insats. Vi skapade många målchanser och hade stundtals ett bra och varierat anfallsspel. Vi lyckades göra två snygga mål och håller tätt bakåt, avslutar Lina Lundqvist.Norrköpings referat.41 min, 0-1 Caroline Lundberg (Mikaela Björklund)52 min, 0-2 Jenny Jansson (Fanny Andersson)LagetLina LundqvistLinnéa Eriksson (ut 60), Sarah Elnicky (ut 45), Sara Back, Lisa Wikner (ut 60)Caroline Lundberg (ut 75), Moa Mattsson, Mikaela Björklund, Ida Norström (ut 80)Fanny Andersson (ut 65), Jenny Jansson (ut 80)Ers: Sofie De Besche (in 60), Malin Winberg (in 45), Allysha Chapman (in 60), Stina Melin (in 75), Georgie Giddings (in 80), Ingrid Wixner (in 65) och Ammy Wallin (in 80)