Victor Ekström klar för Sirius Fotboll

VE_v1

Sirius Fotboll är överens med Ettan Norra-klubben Täby FK om övergång av den 21-åriga ytterbacken Victor Ekström. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2028. Victor ansluter omedelbart till Sirius och gör sin första träning med laget under tisdagen.

En videointervju med Victor publiceras efter tisdagens träning

Victor Ekström noterades för 27 starter i Ettan Norra under fjolårssäsongen. Innan dess spelade han i IF Brommapojkarna där han representerat BP:s akademi i flera årskullar. Säsongen 2022 tillbringade Victor i P19 Allsvenskan med BP, och i januari 2023 tog han klivet vidare till Täby FK och gjorde därmed sin första seniorsäsong under fjolåret i Ettan Norra.

Victor är född 2003 och har varit med på Future Team-läger för sin årskull, samlingar som även haft Blåsvart representation av bland annat Adam Wikman.

Nu står det klart att Victors karriär fortsätter i Sirius – han ansluter direkt till laget och gör sin första träning under tisdagen.

Victor Ekström:
– Det känns superkul att vara klar för Sirius. Jag har följt klubbens utveckling senaste åren och deras offensiva fotboll är något som tilltalar mig och jag tror att det kommer passa min spelstil. Jag ser fram emot att lära känna alla i laget och det känns spännande att det bara är två veckor kvar till den allsvenska premiären.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Victor har imponerat på oss under sitt år i Ettan Norra. Han är en löpstark ytterback som är skicklig på att ta sig förbi motståndare med boll, både genom att passa och driva, vilket är egenskaper vi har värderat högt i den här processen. Han kommer klara omställningen till allsvensk fotboll bra och det ska bli väldigt spännande att följa Victors utveckling i Sirius.

Fakta Victor Ekström
Position: Ytterback.
Ålder: 21 (född 2003).
Tidigare klubbar: IF Brommapojkarna, Täby FK

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch