”Vi vill ju vinna matcherna”

  • App
01082021_1627852951.jpeg

Det blev en tuff och tät match mellan Sirius och Hammarby på Studan, och kanske mest stryk fick Niklas Busch Thor genom hammarbyaren Paulsens armbåge i skallen i slutet av den första halvleken.

Siriuskaptenen kunde dock spela vidare efter att ha häftat ihop ett ymnigt blödande ögonbryn, och kunde efter matchen konstatera att den första halvleken trots hans egna tidiga ledningsmål inte riktigt gick som den skulle.

– De hade första halvlek. Vi vann ändå bollinnehavet men fick spela på deras premisser, och det gillar vi inte. Vi vill kunna vända spelet lite mer, men de fick fast oss på samma kant hela tiden, säger Niklas Busch Thor.

Sitt första allsvenska mål fick han ändå göra tidigt i matchen.

– Det var ett ganska bra anfall och mål, förutom att man får vara glad att målvakten tappade in den. Jag såg att Kingsley drev upp och det var en av få gånger jag tänkte att nu springer jag på offensiven. Sen trodde jag att målvakten räddade den och hann tänka att det var synd att jag sköt på honom, men så gick den in. Det var skönt.

Spelmässig bättring blev det till andra halvlek, men inga fler mål i matchen som slutade 1-1.

– Vi sade att vi skulle ändra på det som inte stämde till andra halvlek, och det gör vi också. Men jag tycker att vi inte riktigt orkar forcera och komma till bra målchanser. Vi har bollen men lyckas inte kapitalisera på det så mycket. Det blev mycket gåfotboll i slutet när alla blev trötta. Vi förlorade inte, det är bra och starkt, men vi vill ju vinna matcherna liksom, säger Niklas Busch Thor.

Bredvid sig på innermittfältet hade han, efter Christer Gustafssons skada, för första gången Philip Haglund. Den förre Hammarbyspelaren gjorde sin första match på den positionen efter flera framträdanden på kanten tidigare under våren, när han nu fick chansen mot sina gamla lagkamrater.

– Det var kul, jag känner de flesta där. Kul för mig också att spela 90 minuter efter att ha haft en del skador. Nu fick jag chansen att spela på innermitten, och jag känner mig väl mer hemma där. Det var en okej insats, säger Philip Haglund, som delar sin mittfältskollegas syn på matchen.

– Vi fick inte igång det rull vi vill ha i första halvlek, medan de har en del bollar in bakom och får mycket fasta situationer. I andra halvlek är vi bättre, men vi hotar för lite. Vi borde ha kunnat hota mer när vi kom igenom, för vi hade mycket boll. 1-1 är väl ett ganska rättvist resultat till slut, säger han.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch