Två matcher kvar: ”Vi vill ha en seger nu”

01082021_1627857538.jpeg

Sirius bröt sin förlustsvit och fick med sig en poäng från helgens hemmamöte mot Trelleborg, men med två tuffa matcher kvar innan VM-uppehållet jagar Blåsvart trepoängare.

Efter 1-1 hemma mot Trelleborg i lördags var det blandade känslor i Siriuslägret.

– Det kunde gått hur som helst, den här matchen kunde ha slutat 4-4 också. Men jag tror att om vi hade tagit ledningen så hade vi vunnit den här matchen, säger Joakim Wulff.

Målvakten, som gjorde sin hemmadebut i Siriuströjan i lördagens match, stod precis som i debuten borta mot Kalmar för flera vassa räddningar och har fått en fin start i den blåsvarta tröjan.

– Det blir något friläge där jag kommer ut och lyckas rädda den på ett ganska bra sätt, och så är det någon trippelchans där, så var man inne i det igen. Jag tycker att jag har gjort stabila insatser och jag har fått rädda några bollar, det har gått bra, säger Joakim Wulff.

Den fem matcher långa förlustsviten bröts i och med krysset på Studenternas, men Oscar Pehrsson hade velat ha mer med sig ur lördagens match.

– Ett halvt steg framåt var det i alla fall, men vi vill ju ha en seger nu och det tror jag alla känner. Det är liksom ingen skön känsla man åker hem med.  Vi får ju ett mål bortdömt men det är så det är, när det går emot så går det emot, säger Oscar Pehrsson.

– Vi får upp spelet och har ett etablerat anfallsspel på deras planhalva på ett helt annat sätt än i tidigare matcher, man får ta med sig de små bitarna. Vi får hyfsat tryck på dem, skapar chanser men lyckas inte sätta dit bollen riktigt.

Redan imorgon onsdag får Blåsvart en ny chans att bättra på vårens poängskörd när man möter Östersund på bortaplan, innan hemmamatchen mot Djurgården på söndag avslutar vårsäsongen och allsvenskan tar sommaruppehåll.

– Det är två tuffa matcher såklart, två matcher där vi behöver alla poäng vi kan få, det är det det handlar om nu. Östersund har vi ju mött många gånger så vi vet vad som väntar där uppe. Det gäller att ligga rätt och försöka ha ordning på bollen när man vinner den, säger Oscar Pehrsson.

Säkra din biljett till söndagens match mot Djurgården nu!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch