”Vi spelar framför Västra, så vi måste göra mål”

  • App
01082021_1627853402.jpeg

Sirius tog sin tredje raka seger i allsvenskan i och med 1-0-segern mot AFC Eskilstuna på Studan, och kunde efteråt vara nöjda med en rakt igenom ganska stabil insats.

– Det känns jättebra att hålla formen. Första halvlek var inte riktigt så effektiv, men i andra halvlek flyttade vi runt bollen mycket och fick dem att jaga. Det var därför vi fick så många chanser i andra halvlek, och fick målet till slut, säger Moses Ogbu, som avgjorde matchen efter 74 minuter.

– I första är vi mycket runt och nära målet, men tar inga chanser. Men vi kommer in i andra och vet att vi spelar framför Västra Sidan, så vi måste göra mål.

Johan Andersson var tillbaka från start ute på högerkanten och är också han belåten med lagets insats.

– Vi gör det bra. Det kändes ganska stabilt rakt igenom, vi jobbade med det vi pratat om innan matchen och till slut ramlade en boll in, och så försvarade vi ledningen väldigt bra, säger han.

Det var Anderssons blott andra match från start den här säsongen, och han visade framfötterna ett antal gånger under matchen, bland annat med en stolpträff under den första halvleken.

– Det var kul att få förtroendet från start igen. Jag tycker jag gjorde det bra, fick löpa mycket och kom runt mycket på kanten som jag vill göra. Det kändes bra. Jag hade ett par lägen att göra något mål eller en assist, men det kommer nästa match, säger Johan Andersson.

När Moses Ogbu till slut avgjorde matchen i den andra halvleken var det med sitt sjätte mål för säsongen, vilket placerar honom strax bakom toppen i den allsvenska skytteligan.

– Det kändes bra, men framför allt spelar laget väldigt bra just nu. Om laget fungerar så kommer målen. Jag är jätteglad att jag kan hjälpa laget, säger han.

Sirius ligger på en tredje plats i den allsvenska tabellen, och på lördag väntar ett toppmöte borta mot serieledande Malmö FF.

– Det är en speciell match, men alltså målet är det samma. Det är att komma dit och göra en bra prestation och hoppas att vi får med oss poäng till slut, oavsett vilket lag vi spelar mot, säger Moses Ogbu.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch