”Vi ska knäppa Jönköping på näsan”

01082021_1627813454.jpeg

På en ny position har Christer Gustafsson varit ett av många stora utropstecken i årets Siriuslag.

Christer Gustafsson gör sin fjärde säsong i blåsvarta färger, och har varit en framträdande spelare i den säsong som lett fram till toppstrid och kamp om de allsvenska platserna. Inte som anfallare och målskytt, den roll han kom till Sirius för att fylla inför säsongen 2012, utan som innermittfältare, där den stora arbetskapaciteten och bolltryggheten kommit väl till pass.

– Det har varit en väldigt utvecklande säsong för min del, jag inledde lite knackigt men efter positionsbytet så kändes det som att jag kom in i det på en gång, och den positionen passade mig. Det ska bli kul att bygga vidare på det, det känns som att jag utvecklas dag för dag och det finns alltid någonting att tänka på.  Sedan har vi ju Tolle (Thomas Lagerlöf) också som själv har spelat på samma position och kan ge lite små tips, säger Christer Gustafsson.

Som en av de som varit med hela vägen sedan Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tog över som tränare inför säsongen 2012 kan han se tillbaka på en häftig resa från Division 1 Norra till toppen av Superettan.

– Det är det som är kul, att vi har varit egentligen samma stomme som har fått jobba ihop ett tag. Vi har utvecklats mycket som lag och tagit små kliv hela tiden, säger han, och funderar en sekund på vad ett allsvenskt avancemang skulle betyda.
– Det skulle vara det största man varit med om inom fotbollen, en mäktig känsla.

Ett allsvenskt kval hägrar med två omgångar kvar, men chansen att ta den andra av de två direktplatserna lever fortfarande när Sirius går in i mötet mot Jönköpings Södra på söndag, just det lag som redan säkrat den första platsen upp i nästa års allsvenska.

– Det blir kul att möta dem igen (1-1 i Jönköping i våras), och jag hoppas att det kommer mycket publik till Studan. Det vore kul att slå dem i och med att de har gått upp, få knäppa dem på näsan lite. Dessutom ska vi behålla hemmasviten som vi haft hela säsongen, där vi inte torskat någon hemmamatch än. Det vore skönt att ha den intakt till ett eventuellt kval.

Just hemmaspelet har varit en av säsongens många höjdpunkter. Nu ska seriespelet på Studan avslutas med att en femtonde raka hemmamatch läggs till i den obesegrade sviten.

– Det känns som att vi hittat en fin känsla på Studan, lite samma som vi hade i Division 1, där vi kan gå ut och ta tag i spelet direkt och då är vi jobbiga att möta.

>> Köp biljetter till säsongens sista hemmamatch här!

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch