”Vi måste våga ta initiativ”

01082021_1627807413.jpeg

Andreas ”Ante” Eriksson verkar tillfreds efter lördagens förmiddagsträning, den sista inför söndagens match mot Syrianska på Studan, och fast besluten att ta revansch för förlusten mot Brommapojkarna.
– Det var en ganska bra träning, lite annnorlunda mot vad det brukar vara dagen innan match. Det känns bra. Det var trist att torska som vi gjorde sist, det vill vi inte hålla på med.
– Vi tyckte alla att BP gjorde det ganska bra, men vi exploderade inte riktigt som vi brukar göra. Vi kom inte loss, kom till lite inlägg men det gav inte så mycket. Det blir sådana matcher ibland, de försvarade sig bra och vårt spel var bättre än mot Ängelholm, men då vann vi i alla fall.

Stora mängder bollinnehav och spelmässigt övertag till trots var de heta målchanserna få när den obesegrade sviten till slut bröts på Grimsta IP.
– Det var inte så många som gjorde en gubbe och kom loss, utan vi hade bollen och spelade bra, men det gick kanske lite långsamt. För att verkligen få det där läget så måste man ju göra någonting för att det ska öppna sig. Det är det vi måste ta med oss lite, att man måste våga ta initiativ.

Just initiativ är något som det knappast brukar råda någon brist på i Antes eget spel, och publiken på Studan har bjudits på en hel rad delikatesser så här långt i år, inte minst klackframspelningen till Johan Anderssons 2-1-mål mot Varberg. Efter uppehållet tycker han dock själv att det finns mer att hämta.
– Jag känner att jag varit lite halvosynlig i de här två matcherna. Jag vill bara väcka benen och få igång allt nu efter semestern, jag känner att det har varit lite segt. Sista dagarna har det känts jättebra, så i alla fall på ett personligt plan tror jag har fått upp lite tryck, säger han.

Trots en seg start med diverse skadeproblem under försäsongen och inledningen av serien har han varit en av de absolut mest framträdande Siriusspelarna under ässongen så här långt. På 13 framträdanden, varav 8 från start, har han stått för 2 mål och 5 målgivande passningar.
– När jag väl kom tillbaka från knägrejen, när jag började känna mig helt frisk, tycker jag att jag har kommit igång ganska bra. Det tar ju ett tag att komma in i det, men jag tycker jag gjorde det innan uppehållet. Det kommer alltid dippa när man varit borta länge, men det känns som att jag i alla fall är på väg till en hyfsad nivå, säger han, men verkar ändå vilja höja sig ännu lite till.
– Man vill ju vara bäst, så är det alltid. Det är därför man gör det, för att vinna och för att vara bäst.

Vinna hoppas han kunna göra många gånger till med Sirius under hösten, till att börja med mot Syrianska på söndagskvällen.
– Det hoppas jag. Det vill vi. Vi ska vara med där uppe, vi har så pass bra lag så det är bara att öka nu.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch