”Vi har kommit en bit från Midgårdsvallen”

  • App
01082021_1627851051.jpeg

Försäsongen är avklarad och allvaret kan börja. När Kim Bergstrand ser tillbaka på den vinter och vår som varit kan han konstatera att den trots en del skadeproblem tagit Sirius fram dit man vill vara inför seriestarten.

– Man hade alltid velat ha mer folk i träning, och fler spelare med fler 90-minutersmatcher i kroppen, men i stort ser det ändå ut som vi vill och vi är nöjda med hur vi ligger till. Vi känner oss färdiga med försäsongen och är mer än redo att gå in i serien. Det är dags nu.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tog över tränarsysslan i Sirius inför säsongen 2012. Då var det Division 1 Norra som gällde. När duon imorgon går in i sin sjätte säsong i Blåsvart har man fullbordat en fantastisk resa upp till landets högsta serie.

– Vi har kommit en bit bort från Midgårdsvallen, det har vi. Det är en väldigt häftig resa, framför allt med de spelare som nu gör debut i allsvenskan och har varit med hela vägen.  Det är många som gjort en positiv resa, säger Kim Bergstrand.

När resan nu går in i sin nästa fas, den allsvenska fasen, är det mycket som är nytt, men också mycket som står att känna igen. Sirius trupp har fyllts på med visst nytt blod men stommen är densamma. Sirius fotboll har inte heller den förändrats. Det gäller bara att lyfta den ett litet steg till.

– Om vi är ödmjuka och står upp för det som är Sirius, för vårt sätt att spela, så kan vi besegra alla lag i den här serien. Vad det gäller är att orka stå upp och ha den energi som krävs hela säsongen ut. Att vi kommer att ha det i premiären imorgon säger sig självt, men det gäller att vi har det också i omgång 26 och 27. Vi måste hålla en hög nivå rakt igenom, säger Kim Bergstrand.

– Samtidigt blir det förstås lite ”learning by doing”, det här är något nytt för många i laget. Vi kommer att få lära oss mycket på vägen.

>> LÄS MER: Inför: Djurgårdens IF – IK Sirius

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch