”Vi har en växel till”

01082021_1627845487.jpeg

När Sirius på söndagen inleder höstsäsongen i Superettan gör man det i serieledning, trots stora skadeproblem under våren. Efter sommaruppehållet har nu truppen förstärkts med Jesper Arvidsson och Moses Ogbu, samtidigt som skadeläget börjat ljusna. Kim Skoglund står redo igen efter den tumfraktur som häll honom borta under vårsäsongens sista veckor.

– Det känns väldigt kul. Det är det här man längtat efter ända sen man åkte på den där smällen, säger han.

Tillbaka är också Oscar Pehrsson, som var borta en stor del av våren på grund av en handfraktur. Från sidan har han kunnat se sina lagkamrater föra Blåsvart upp i serieledning.

– Vi har gjort en jättefin vår, trots skador och många omflyttningar i laget. Truppen har hållit ihop det bra och spelat jättefin fotboll. Det är såklart jätteinspirerande att komma tillbaka nu och försöka hålla den plats vi har, säger han.

Kim Skoglund är övertygad om att det finns ännu mer att ge.

– Jag vet att vi har en växel till att lägga i under hösten, och lyckas vi med det tror jag inte att det finns något lag som kommer orka med oss. Det har kommit in mycket kvalitet, och det spetsar till en redan väldigt bra trupp. Det är 15 matcher kvar och den konkurrenssituation som blir när alla är friska kommer att gynna oss i längden.

Den första av höstens matcher är alltså mot Assyriska hemma på Studan, ett lag som Sirius besegrade med 2-1 på bortaplan i vårens sista match så sent som för tre veckor sedan.

– Det var en stark vändning sist, det tar vi med oss. Vi får se hur de tar sig an den här matchen, men vi vet att vi är grymt starka hemma på Studan och det är lite upp till oss. Gör vi en bra match och spelar som vi vet att vi kan så ska det vara våran match, säger Oscar Pehrsson.

– Assyriska är ett bra lag, vi ska inte underskatta dem och ha respekt för vad de håller på med, men gör vi vårt så vet vi vilken nivå vi håller. Då ska de få det tufft, säger Kim Skoglund.

IK Sirius – Assyriska FF
Söndag 24 juli kl 18:00
Studenternas IP

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch