”Vi har en växel till att lägga i”

01082021_1627810198.jpeg

Tre matcher mot de tre närmaste toppkonkurrenterna inom tio dagar. Sirius herrar står inför ett par spännande veckor när kampen om de allsvenska platserna börjar dra ihop sig ordentligt.

Två veckor har hunnit passera sedan Sirius herrar senast spelade match. Sedan bortamatchen mot Utsikten har man hunnit med en hel del träning, men också en tre dagars ledighet över den förra matchlösa helgen. Matchuppehållet har gjort laget gott, tror Siriustränaren Thomas Lagerlöf.

– Definitivt. Det är klart att man alltid vill spela match, det är det roligaste, men  det har varit bra att hinna träna lite och få ihop saker och ting. Första veckan blev sådär med många lite slitna spelare med småskavanker, och det gick lite sjukdom i truppen, men däremot har den här veckan efter en ledig helg sett riktigt, riktigt bra ut.

Det är bara åtta matcher kvar på säsongen, känns det som att det börjar dra ihop sig?
– Absolut. Vi har pratat om att vara med och ha häng på topplagen när det börjar dra ihop sig, och nu gör det det så det ska bli riktigt kul.

Märks det på laget?
Ja, den här veckan har det gjort det. Förra veckan trodde man att det skulle komma, men då var det som sagt många slitna och så. Den här veckan har verkligen fokus och koncentration gått upp ett ordentligt hack. Det känns som att många spelare är i bra form, och flera andra är på väg dit.

Pratar ni något om läget ni befinner er i?
Nej, inte så mycket mer än att alla vet att det är här vi vill vara, och nu gäller det att göra så många bra prestationer som möjligt så kommer poängen att trilla in. Vi vet att vi är svårslagna, och gör vi bra prestationer får vi ofta med oss tre poäng. Målsättningen är att fortsätta med det vi gjort, och göra allt lite lite bättre och mer koncentrerat.

Vad är det ni gjort under säsongen som har lett er fram hit?
– Jag tycker inte att vi har överpresterat på något sätt. Vi är ganska stabila, och har fått något kryss för mycket, annars hade det kunnat se ännu bättre ut. Vi är ungefär i den position i tabellen som speglar hur bra vi är, men vi vet också att vi kan vara ännu bättre. Men det är många bra, jämna lag i den här serien. Vi har Degerfors, Assyriska och Syrianska bakom oss, som alla är bra fotbollslag som också skulle ha kunnat ha några poäng till om allt stämt för dem.

Vad talar för er jämfört med de andra lag som är inblandade i toppstriden?
Om vi fortsätter att vara koncentrerade och blir ännu vassare i vårt försvarsspel så tror jag att vi har en växel till att lägga i, och det är den vi ska få fram nu. Vi kan ännu lite bättre.

På tisdag väntar seriefyran Degerfors hemma på Studan i en riktig sexpoängsmatch för Sirius del, där man vid seger kan rycka till sig ett sju poängs försprång ned till värmlänningarna, samtidigt som de har en chans att riktigt täta till det i kampen kring strecket.

Degerfors är ett bra lag, framför allt är de bra offensivt när de får tid att rulla boll och det märkte vi både i mötet i våras när vi tappade vårt presspel mot slutet, och på Studan förra hösten (båda matcherna slutade 1-1)  när vi fick en utvisning och det gav dem tid att rulla boll. Då är de bra, så vi hoppas att vi kan undvika att de får allt för mycket tid med bollen, säger Thomas Löagerlöf.

Tisdagens match är dock inte det enda toppmötet Sirius har att ta sig an framöver. Redan på lördag väntar bortamatch mot tvåan Östersund, och på det följer hemmamöte mot femman Assyriska.  Det blir alltså möten med alla de tre närmaste konkurrenterna inom spannet av tio dagar. Thomas Lagerlöf ser fram emot utmaningen.

– Det är tight nu, vi har är fyra matcher på två veckor mot bara bra lag. Först Degerfors och Östersund som tillsammans med oss är de kanske bollskickligaste lagen i den här serien, och efter det kommer Assyriska  som också de är ett av de bollskickligare lagen. Sedan har vi AFC United efter det, som slår alla lag i den här serien i sina bästa stunder och sedan kan förlora hur som helst. De är väldigt upp och ner, men det är verkligen ett lag att ha respekt för. Det är fyra tuffa matcher på kort tid, och det kommer krävas att vi är väl förberedda och klarar av att fokusera på en match i taget. En bra utmaning.

Det lär bli roliga matcher med mycket publik?
Det hoppas vi verkligen. Så bra fotboll som det bjuds på på Studan just nu var det nog länge sedan det bjöds på i Uppsala.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch