”Vi hade förtjänat att göra 3–2”

  • App
01082021_1627850419.jpeg

Tack vare Jakob Bergmans två mål åt sig Sirius ikapp till 2–2 i gruppfinalen i Svenska Cupen mot IFK Göteborg, och det var inte långt ifrån att vändningen fullbordades under slutminuterna.

Redan 14 minuter in i matchen fick han komma in för att ersätta en skadad Ian Sirelius, och det på en minst sagt ovan position. Från vänsteryttern blev högerbacken Jakob Bergman ändå matchens huvudfigur i den andra halvleken. Han gjorde båda målen när Blåsvart hämtade upp ett tvåmålsunderläge, och kunde sånär ha fullbordat vändningen med ett hattrick.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag kände mig bekväm, jag har nog spelat vänsterytter en gång i hela mitt liv, men det vara bara köra utifrån det jag är bra på. Jag fick väldigt bra hjälp av Jeppe (Arvidsson) som styrde mig i försvarsspelet, och hela laget visar en enorm vilja att vinna matchen, säger Jakob Bergman.

Reduceringen till 2–1 kom efter 72 minuter, kvitteringen till 2–2 efter 85. Båda gångerna var det Jakob Bergman som enligt tränarnas instruktioner stack iväg i djupled, kom fri med målvakten och stensäkert rullade in bollen i mål. Däremellan hann han dessutom med ytterligare ett friläge, som han dock fick räddat av den utrusande målvakten.

– De sa åt mig att försöka komma in bakom, och det lyckades ju väldigt bra. Sedan var det synd att vi inte fick in trean. Jag hade tre lägen, jag kanske borde ha satt det tredje också, men så är det, säger Jakob Bergman, som ändå är nöjd med lagets insats.

– Det var nära. Vi gör en jättebra andra halvlek, står upp och tror på vår spelidé, gör det som vi kommit överens om. Sedan har vi lite oflyt att vi inte gör 3-2, jag tycker vi förtjänade det i andra halvlek. Så det var surt. Men det är jäkligt starkt att komma hit med åtta skadade och hämta upp ett tvåmålsunderläge, och göra en så pass bra andra halvlek. Vi gör ett ärligt försök och mer kan vi inte begära.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch