”Vi gick i deras fälla”

  • App
01082021_1627851468.jpeg

En svag första halvlek sänkte Sirius borta mot AIK på Friends Arena. Efter att Eero Markkanen frispelats och gett hemmalaget ledningen dyra halvtimmen in i matchen lyckades Blåsvart aldrig riktigt hämta sig.

– Vi sattes under stor press, man märkte att de verkligen ville ta de här poängen och gick ut hårt. Vi gick lite i deras fälla och hamnade fel i försvarsspelet, lite halvhögt, och blev straffade med en del bollar bakom, säger Daniel Jarl.

– Det känns som att vi har en del första kvarten, mycket hörnor och så, och får nästan matchen dit vi vill. Men sedan skapar de några lägen och får energi från det, och sedan är det jobbigt efter det. De skapar mycket, vi står fel och de får löpa in bakom. Vi har ingen koll alls. De gör rättvist 1-0, och vi får problem när de sätter press framför allt i vår uppspelsfas, säger Kalle Larson.

Den andra halvleken var något annat, även om Sirius spelövertag aldrig riktigt omsattes i målchanser och AIK:s ledning stod sig matchen ut,

– Vi började rulla boll och de fick springa mer. Vi gjorde det helt okej utan att komma till några särskilt vassa målchanser. Sedan blir det att vi börjar skicka in bollar i slutet, det blir lite chansfotboll. Ibland kan det gå hem, men tyvärr gjorde det inte det idag, säger Daniel Jarl.

– Andra halvlek är bättre, vi gör ett försök att ta ikapp det, men det räcker inte. AIK är skickliga på att försvara sig, och vi gör det inte tillräckligt bra för att skapa de riktiga chanserna. Vi hade behövt lite flyt, att någon boll studsade vår väg. Men det har vi inte riktigt idag, säger Kalle Larson.

På måndag den 1 maj får Blåsvart äntligen återvända hem till Studan igen när man tar sig an Jönköpings Södra IF.

– Det ska bli skönt att komma hem, spela på vår riktiga hemmaplan och ta nya tag då, säger Kalle Larson.

>> LÄS MER: Knapp förlust på nationalarenan

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch