Veckan med laget

02082021_1627886159.jpeg

I veckan har vi hört om andra länder som sätter datum för när deras inhemska fotboll ska dra igång. Men i Sverige är det i skrivande stund ännu inget spikat. Under tiden fortsätter träningarna som vanligt.

Laget har dragit ner på antalet träningar om man jämför med hur det ser ut under en mer ordinarie försäsong. Det är fyra träningar per vecka och laget är lediga alla helger och på torsdagar.

Varje måndag är det komplexa och väl förberedda spelövningar. Det är ingen teori under den här tiden utan all träning och utbildning, sker på fotbollsplanen.

På tisdagar delar tränarteamet upp laget i två grupper där den ena kör styrketräning och den andra kör fotbollsträning. Sedan turas man om. På onsdagar är det två pass.

Assisterande tränare Theodor Olsson berättar att spelarnas GPS-siffror också ser allt bättre ut. ”Just nu har vi puls och tempo för en match i Svenska Cupen.”

Laget tränar även på fredagar och intensiteten är både hög och god trots de märkliga tiderna vi lever i.

Laget ska ju enligt riktlinjerna heller inte umgås allt för mycket vid sidan av planen och all samvaro eller kontakt utanför planen ska och hålls också ner till ett minimum.

I veckan fick samtliga spelare och ledare koppla upp sig via ZOOM och ta del av en HBTQ-utbildning vilket var både nyttigt och uppskattat.

Laget har också träningsmatcher inplanerade som förblir stående i kalendern så länge det går så att de finns där om berörda myndigheter beslutar sig för att trycka på knappen och tillåta träningsmatcher igen. Annars ställs matcherna in med med kort varsel.

Tränarteamet berättar också att både de och spelarna har förlikat sig väl med det rådande läget och att man gör exakt allting man kan nu för att komma så väl förberedda som det bara går till när säsongen drar igång, och att man försöker se på det rådande läget som en möjlighet att svetsa samman laget och testa tankar och idéer som man annars kanske inte hade haft tid med.

Det handlar helt enkelt om att vända det som händer till sin egen fördel och se möjligheterna istället för begränsningarna.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch