Veckan med laget: Sorg, tålamod och popmusik

02082021_1627886233.jpeg

Veckan hann knappt börja innan det sorgliga beskedet kom.
Robert Åhman Persson tvingas sluta med fotbollen på grund av sin knäskada. RÅP har gjort sig känd som både en otroligt duktig spelare och en genuin, varm och inkluderande ledare både på och vid sidan av planen.

Så här säger huvudtränare Henrik Rydström om beskedet:
” Det är trist så klart. För oss i Sirius har han varit en otroligt viktig spelare trots att han inte spelade så mycket för oss. Som tränare hade jag honom endast i tre träningsmatcher. Alla pratar om hans ledaregenskaper men jag tycker verkligen han är en väldigt bra fotbollsspelare också. Trist för honom personligen och det kommer bli tomt utan honom.”

Annars har den här korta träningsveckan varit bra. Utifrån omständigheterna försöker laget se till att ha små målsättningar i vardagen och Henrik Rydström berömmer spelarna i detta.

” Det svåra är att se helheten och det gör man ju genom att spela matcher och det får vi ju inte göra nu så vi hittar på lite andra knep för att hålla tävlingsinstinkten vid liv. Men spelarna är grymma och kreativa i allt detta.”

Finns det andra moment att mäta kvalité än att spela tävlingsmatcher?

” Det är svårt. Jag tror vi är rätt många nöjda tränare runt om i Sverige just nu eftersom ingen utmanas på riktigt allvar, och inte kan väga det mot andra lag. Men vi har jämfört träningarna med hur det såg ut för ett år sedan och hur det ser ut nu och jag är väldigt nöjd med att se att vi ligger längre fram i år.”

Spelarna på den här nivån behöver ju tävlingsmomentet och det är något som tränarstaben arbetat mycket med under veckan. Det finns tid att utveckla och kanske testa saker som kan vara bra i det långsiktiga arbetet. Den chansen finns ju nu och den hade inte funnits om det varit en ordinarie säsong.

Vid sidan av fotbollsplanen kan vi också konstatera att Stefano Vecchia gått och blivit popstjärna. Under fredagen släppte han låten Sulla Luna ihop med ”Kanteh”.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch