Välkommen Zackarias Faour

  • App
01082021_1627854308.jpeg

Bara timmar innan transferfönstret stänger står det klart att den 19-årige forwarden Zackarias Faour ansluter till truppen. Zackarias kommer närmast från Manchester City.

När Sirius tränare fick veta att Zackarias Faour ville återvända till Sverige efter tre år i Manchester tvekade man inte att ta kontakt med honom.

– Du blir inte kvar i tre år i en sådan klubb om du inte är en bra fotbollsspelare, säger Thomas Lagerlöf. Zackarias är en hårt arbetande och välutbildad forward som kombinerar målsinne med bra djupledsspel.

– Han är ung och hungrig och har en stark vilja att utveckla sitt spel, fortsätter Thomas. Dessutom är han bra på att göra mål.

Åldern till trots har Zackarias en diger meritlista. Redan 2015 rankade tidningen The Guardian honom som en av världens 50 största talanger födda 1998. Då hade han redan avverkat ett år i Manchester Citys akademi, dit han kom från moderklubben Malmö FF. Närmast kommer Zackarias från spel i Danmark där han varit utlånad till både FC Midtjylland och FC Nordsjälland, sedan i höstas. Han har också hunnit avverka 25 landskamper i U17 (8 mål) och 3 i U19.

Nästa klubbadress blir alltså Sirius. Avtalet, som träder i kraft med omedelbar verkan, gäller för de kommande 3,5 åren. Zackarias Faour har redan gjort två träningar på Löten i veckan, men ansluter definitivt till truppen under nästa vecka. Han tvekar inte på frågan om varför han ville till Uppsala och Sirius.

– I mina ögon spelar Sirius bland den bästa fotbollen i Allsvenskan, säger han. Jag gillar spelidén och sättet som Sirius jobbar på.

>> TV | Zackarias Faour glad att vara blåsvart

Zackarias-fakta
Född: 1998
Position: Anfallare
Längd: 180
Vikt: 74
Moderklubb: Malmö FF
Övriga klubbar: Manchester City 2014 – 2017, FC Midtjylland 2016, FC Nordsjälland 2017

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch