Välkommen till Sirius Fotboll Johan Eiswohld

01082021_1627849533.png

När laget återsamlas igen den 5 december ansluter den 26-årige mittbacken Johan Eiswohld. Kontraktet löper på två år och Johan kommer närmast från Ängelholms FF.

När Johan Eiswohld checkar in i Sirius trupp är det ett rutinerat tillskott. Johan har två allsvenska säsonger i Helsingborg och fem i Superettan med Ängelholm. Dessutom några landskamper i U17 och U19.

Johan beskriver sig själv som en skicklig passningsspelare som är bra på att läsa spelet. En spelare som håller huvudet kyligt på planen och inte stressar upp sig och tar röda kort i onödan. Thomas Lagerlöf fyller på.

– Johan är en spelintelligent mittback som är väldigt skicklig i uppspelsfasen. Den här säsongen är första året han spelat på den positionen (tidigare mittfältare) så vi ser en stor utvecklingspotential.

Uppsala är en helt ny miljö för Johan Eiswohld. De enda besöken han gjort i staden är när han mött Sirius med Ängelholm, på Studenternas IP.

– Det var tufft men inspirerande att möta Sirius. De har spelat Superettans bästa fotboll i flera år så för oss handlade det mycket om att ligga på försvar.

Johan ansluter till truppen redan den 5:e december när man återsamlas efter två veckors ledighet och han ser fram emot den kommande säsongen.

– När Thomas Lagerlöf ringde blev jag väldigt intresserad eftersom Sirius spelar en fotboll som passar min spelstil bra. Jag vill klättra uppåt från Superettan och testa på spel på den högsta nivån och jag har fått ett bra intryck av Sirius proffsiga organisation så här långt.

 

Johan-fakta

Född: 1990

Längd: 185 centimeter

Vikt: 74 kilo

Moderklubb: Södra Sandby

Övriga klubbar: Lunds BK 2002 – 2006, Helsingborg 2007 – 2011, Ängelholm 2011 –

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch