Välkommen hem, Moses!

01082021_1627844995.jpeg

Han behöver knappast någon närmare presentation. Efter sex säsonger och 129 seriematcher lämnade Moses Ogbu efter fjolårssäsongen Sirius för att spela allsvensk fotboll med Jönköpings Södra IF. Nu står det klart att han återvänder till Uppsala och under hösten återigen kommer att dra på sig den blåsvarta tröjan. Sirius lånar tillbaka 25-åringen från Jönköpings Södra under återstoden av säsongen.

– Det är en fin känsla. Jag tror jag kan hjälpa laget att nå sina mål i år. Det är viktigt för Sirius som klubb och Uppsala som stad och jag har alltid velat vara en del av det. Jag kollade på alternativen jag hade och kände att jag verkligen ville komma tillbaka till Sirius. De har verkligen visat att de ville ha mig tillbaka i laget och vi har alltid haft en bra relation, säger Moses Ogbu.

Återkomsten till Studan kan bli redan nu på söndag när Blåsvart tar emot Assyriska i omstarten av Superettan. Moses sitter på torsdagsförmiddagen på tåget upp från Jönköping för att ansluta till truppen vid eftermiddagsträningen.

– Jag är redo att gå ut och kämpa tillsammans med resten av grabbarna igen. Jag vet hur vi spelar, ingenting är nytt för mig. Det ska bli kul att få komma ut på Studan och se Västra Sidan igen, det var längesedan och jag saknar verkligen alla där. Jag hoppas att det blir mycket folk och bra stämning så kan vi göra det tillsammans.

Tomas Lagerlöf är nöjd över att kunna välkomna Moses Ogbu tillbaka till Sirius.

– Målet inför sommarfönstret har varit att få in en offensiv spelare, och när det blev en möjlighet med Moses kändes det optimalt. Han kan spela på många offensiva positioner, vet dessutom precis hur vi spelar och är omtyckt av alla i Sirius. Det känns helt perfekt att få tillbaka Moses igen och vi är väldigt glada att det gick att lösa, säger han.

Välkommen hem, Moses!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch