Upphämtningen gav inga poäng mot Örebro

  • App
02082021_1627883896.jpeg

Efter en dålig första halvlek såg det kört ut för Sirius hemma mot Örebro SK. I den andra halvleken blev det däremot en rejäl uppryckning och Sirius kom nästan ikapp men förlorade till slut med 3-4 (0-3).

Efter den sena kvitteringen borta mot Karlstads BK i cupen fanns det hopp om att Sirius skulle komma stärkta ut till matchen mot Örebro under lördagseftermiddagen. En första halvlek med alldeles för många insläppta mål minimerade dock chanserna till poäng. Sirius tränare Mirza Jelecak hyllar de som var på plats och stöttade laget och bidrog till att man nästan hämtade upp 0-4 i den andra halvleken.

– Västra Sidan är fantastiska och stöttar oss. Jag vill också uppmana Uppsalapubliken och Uppsala som stad att hjälpa oss nu och gå till arenan och stötta oss. Vi behöver verkligen alla nu. Det är lätt att gå på fotboll när det går bra och när det går emot behöver vi alla hjälpas åt. Vi ska göra allt tillsammans med spelarna och staben för att försöka ändra på läget som är nu, säger Mirza Jelecak.

Om matchens första halvlek finns egentligen inte mycket att säga med Siriusögon. Sirius lät Örebro komma fram för enkelt både i mitten och på kanterna. Det var Örebro som började matchen bäst och Sirius hade svårt att komma ur bortalagets press i inledningen av halvleken. I den femtonde minuten blev Carlos Strandberg ren i straffområdet och satte 0-1, i den 32:a minuten löpte Strandberg i djupled och dunkade bollen i nät och i den 43:e minuten nickade Martin Broberg in 0-3 på en hörna. Sirius bästa chans i halvleken kom precis efter Örebros ledningsmål när Karl Larson tog sig runt på kanten och spelade in bollen till Mohammed Saeid som inte fick någon träff med fel fot.

Mirza Jelecak är inte nöjd med vad Sirius presterade i första halvlek.

– De gör det bra men vi är inte riktigt beredda och blir hårt straffade som man brukar bli när man är i en tung period. Då måste man jobba stenhårt för att vända på det och se till att göra alla små förflyttningar och detaljer rätt. Vi är jättebesvikna över första halvlek, säger Mirza Jelecak.

Andra halvlek inleddes inte bättre än den första rent målmässigt eftersom Carlos Strandberg sprang sig fri och gjorde 0-4 i minut 55. Däremot var det ett mer desperat Sirius som redan från halvlekens början tryckte tillbaka Örebro lite mer. Tre minuter efter det fjärde baklängesmålet slog Sirius en kort hörna och Elias Andersson lyfte in bollen i straffområdet. En Örebrospelare nickade undan men Tim Björkström höll sig framme vid straffområdeslinjen och tryckte in den första reduceringen.

Sirius tog nu över mer och mer av initiativet i matchen men den andra reduceringen lät vänta på sig till minut 79. Axel Björnström vek in i planen från sin vänsterkant och prickade Philip Haglund vars panna i sin tur hittade nätmaskan alldeles närmast bortre stolpen. Strax därefter var det nära ytterligare en reducering när Niklas Busch Thor försökte placera in bollen men skottet räddades av en försvarare på mållinjen.

Ännu mer nerv i matchen blev det dock med tre minuter kvar av ordinarie tid. Mohammed Saeid slog in bollen i straffområdet mot Philip Haglund som med en nätt liten tillbakanick fick bollen till Christer Gustafsson som kom helt fri framför mål och inte gjorde något misstag. Trots att Sirius hade vittring på en bragdupphämtning blev det inga fler mål när Örebro på ett effektivt sätt såg till att tilläggstiden passerade.

Mirza Jelecak är mindre nöjd med fyra insläppta mål men mer nöjd med andra halvlek.

– Jag tycker att vi reser oss och visar att vi är ett bra fotbollslag. Där måste vi ligga hela tiden även om det kanske inte alltid innebär att vi gör tre mål i en halvlek. Ligger vi där hela tiden kan vi slå vilket lag som helst men just nu är vi långt därifrån. Vi behöver bli bättre på att skydda vårt mål och straffområde och det är svårt att vinna när man släpper in fyra mål, säger Mirza Jelecak som hade velat se ett mer desperat spel från början av matchen.

– Vi ska inte behöva känna att matchen redan är förlorad för att hitta en desperation i vårt spel. Vi ska hitta det från minut ett och det har vi pratat om, där ligger nyckeln. Alla måste upp. Ledare, spelare, allihop. Vi måste vända på det här tillsammans.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch