Den gula stjärnan återvänder | Historisk matchtröja mot BK Häcken

gulastjarna-hemsidan2

För att uppmärksamma IK Sirius 115-årsjubileum kommer Sirius Fotboll åter att spela med den gula stjärnan på bröstet i hemmamatchen mot BK Häcken den 22 augusti.

Den gula stjärnan utgör en stor del av Sirius klubbhistoria. Innan säsongen 2005 var den en vital del av klubbens matchställ. Placeringen, utformningen och storleken har varierat, men den gula stjärnan har tidigare figurerat på matchtröjorna oavsett årgång och serietillhörighet. Till följd av en uppdatering och modernisering av den visuella identiteten försvann stjärnan från bröstet efter säsongen 2005, och det nuvarande klubbmärket tog istället plats på matchställen.

I den nuvarande visuella identiteten för IK Sirius finns inga angivna användningsområden för den gula stjärnan eller historiskt anspelande klubbmärken. Efter dialog och samverkan med alliansmodern och övriga specialklubbar har Sirius Fotboll fått mandat att ta fram den här unika och historisk anspelande matchtröjan till hemmamatchen mot BK Häcken. Återinförandet av den gula stjärnan gäller således endast i samband nästa hemmamatch, och det är ett sätt att uppmärksamma IK Sirius 115-årsjubileum.

Om den unika och historiskt anspelande tröjan
Matchtröjan är i stil med hemmastället 2022 – med ett undantag, det ordinarie klubbmärket ersätts av en gul Siriusstjärna. Samma manér som gällde senast som stjärnan figurerade på matchstället.

– Vi kommer att uppmärksamma 115-årsjubileet på flera sätt i samband med hemmamatchen mot BK Häcken. Biljetterbjudandet var en del av firandet, och de historiskt anspelade tröjorna är en annan del. Den gula stjärnan på bröstet är tätt förknippad med vår klubbhistoria och därför känns det extra kul att vi, efter samverkan med alliansmodern och de andra specialklubbarna, fick möjlighet att ta fram det här historiskt anspelande matchstället, säger klubbdirektör Christer Abrahamsson.

Auktionering av tröjorna efter matchen
Den unika tröjan kommer bäras av spelarna i samband med hemmamatchen mot BK Häcken. Därefter kommer tröjorna att auktioneras ut enligt samma rutin som de ordinarie matchtröjorna auktioneras ut efter varje säsong. Auktionen för de unika matchtröjorna kommer att äga rum under vecka 34 via tradera.com. Mer information om budgivningen publiceras på vår hemsida den 24 augusti.

Återinförande av gula stjärnan – en motion på senaste årsmötet
Den gula stjärnan var även på agendan i samband med Sirius Fotbolls årsmöte tidigare i år då en av motionerna berörde ett återinförande av stjärnan på matchställen. Efter omröstning beslutade årsmötet att Sirius Fotboll ska föra dialog med alliansmoderföreningen och dess varumärkesgrupp och på det sättet verka för att kunna återinföra den gula stjärnan på matchställen.

gulastjarna-hemsidan2

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch