Ulrika Moström Ågren valberedningens förslag till ny ordförande i Sirius Fotboll

  • App
02082021_1627887381.jpeg

Pressmeddelande

Ulrika Moström Ågren är valberedningens förslag till ny ordförande i Sirius Fotboll inför årsmötet 10 mars. Sedan en tid tillbaka är det klart att Ove Sjöblom lämnar styrelsen då han kandiderar för att bli ordförande i SEF.

– Vi har inte försökt att hitta en ny Ove, det går inte. Han har lagt ner ett otroligt jobb i många år och har betytt väldigt mycket för Sirius Fotboll. Ulrika är en duktig ledare, hon brinner för att få andra att växa och ta ansvar. Vi är övertygade om att hon kommer att kunna leda en delvis ny styrelse med väldigt kompetenta människor på ett väldigt bra sätt, säger Tommy Lindgren i Sirius fotbolls valberedning.

Ulrika Moström Ågren arbetar som Operativ chef på Happydress AB, mer känt som House of Lola. Hon är också ordförande i Födelsefonden och tidigare styrelseledamot i Uppsala Stadsmission, numera i valberedningen. Ulrika är utbildad ekonom och har tidigare varit vd i både smyckes- och inredningsbranschen och kommunikationsbranschen.

– Det är en ära för mig att få frågan om den här rollen. Uppdraget skulle innefatta ledarskap, som jag brinner för, och att på ett nytt sätt få bidra till Uppsala som blivit allt viktigare för mig. Ett Sirius-fan blev jag för några år sedan då jag fick möjligheten att genom mitt arbete gå på matcher och sponsorträffar. Och det gav så mycket glädje! Blir jag vald vet jag att den spirande kärleken för Sirius och fotboll kommer blomma ut på riktigt, säger Ulrika Moström Ågren.

Valberedningen presenterar ytterligare tre nya kandidater till styrelsen för att väljas på två år:

  • Håkan Svedman är Uppsalakille och fostrad i Siriuströjan. Professionellt har han en lång karriär bakom sig i IKEA där han varit vd i Danmark (2008-2012) och i Sverige (2013-2019). Han har suttit i styrelsen för både Svenskt Näringsliv och Svensk Handel.
  • Johan Färnstrand är född och bor i Uppsala. Johan är vd för Aleris sjukvård Sverige och har ett antal styrelseuppdrag. Tidigare har Johan bland annat arbetat som koncernchef i en mediakoncern, Regiondirektör i Gävleborg och vd för Uppsala kommun vård och bildning.
  • Mikael Smedeby är advokat och partner på Advokatfirman Lindahl. Mikael har också ett antal styrelseuppdrag, som ordförande och ledamot, och ett starkt kontaktnät i Uppsalas näringsliv.

Det finns en verksamhetsplan med några tydliga prioriterade områden. Valberedningens fokus har varit att fylla på med kompetenser som matchar målsättningen. Dessutom fylls det på med juridisk kompetens nu när Ove Sjöblom lämnar.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera en sån här stark laguppställning i så här god tid före årsmötet. Vi har fyllt på med bra människor med mycket stark kompetens, människor som har Sirius och Uppsala i hjärtat, säger Matz Eriksson i valberedningen.

Petter Österberg föreslås för omval om två år. Mattias Sjunnesson, Anne Ågren och Alan Aljaderi har ytterligare ett år kvar på sitt mandat. Förutom Ove Sjöblom lämnar Lars-Inge Kinge, Eva Löwling och Fredrik Granting Sirius styrelse.

För mer information, kontakta Sirius valberedning

Matz Eriksson, 072-744 45 98
Tommy Lindgren, 070-555 19 40
Josefin Jonasson, 070-161 79 80

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch