Två sena mål gav seger

De båda Siriusmålen kom sent i matchen. Målet som gav 0-1 kom i minut 82 genom Pernilla Andersson efter en snabb spelvändning. Efter klokt spel på mittplan av Bea Stenmark och Julia Frank letade sig bollen fram till Pernilla som sprang ifrån sin bevakare och till vänster i straffområdet sköt hon ett skott som letade sig i mål.                                      Ett par minuter senare ökade Sanna Ölund på till 0-2 efter en tilltrasslad situation framför mål. Matchen mot Vasalund var Sannas första i Siriuströjan sedan övergången från Tierp. Sanna var alert under hela matchen och skapade lägen med sin fart och teknik. Förutom målet hade hon ytterligare ett par bra lägen. Noterbart var att Sanna och kedjekompisen Pernilla Andersson var farliga varje gång de kom rättvända mot motståndarmålet och hade fart och rörelse.Spelmässigt spelade Siriuslaget kompakt och stabilt i defensiven och släppte till väldigt få lägen. Offensiva stod vänsterbacken Emilia Tjörnqvist för många bra uppspel samt flera härliga löpningar i djupled.Sirius kännetecken så här långt i det offensiva spelet har varit farten, passningsspelet och rörelsen. Vid flera tillfällen på söndagen såg man spår av det här spelet och varje gång det blev lite fart och tempo i spelet hade Vasalund svårt att freda sig.Med knappt två minuter kvar att spela kom reduceringen för Vasalund efter en miss i straffområdet med ett självmål som följd. Något ytterligare mål var inte Vasalund nära att göra.Segern innebär att Sirius toppar tabellen med 10 poäng efter 4 matcher.På onsdag är det dags för match igen då Bollstanäs står för motståndet på bortaplan.MatchfaktaVasalund-Sirius 1-2 (0-0)Pernilla Andersson, Sanna ÖlundFöljande spelare är kallade:Lina Lundqvist – Sofia Åberg, Viktoria Andersson, Mathilda Ogden, Emilia Thörnqvist – Ingrid Wixner, Bea Stenmark, Julia Frank, Ammy Wallin – Sanna Ölund, Pernilla AnderssonErsättare: Saga Damm Eriksson, Josefin Meyer, Tilda Keisu, Filippa Frykenfeldt