Två kanonskott avgjorde: ”Det är hyfsad slump”

  • App
01082021_1627853238.jpeg

Två allsvenska matcher i rad har han dykt upp där, Philip Haglund, och avgjort för Sirius med ett 2-1-mål i den 93:e minuten. Mot Sundsvall på Idrottsparken var det en genom riktig rökare på volley när alla trodde att situationen var över.

– Det är min favoritminut, men det är hyfsad slump att bollen kommer dit den gör. Moses kör två motläggsfinter, Ogge skjuter på en snubbe och domaren kan lika gärna blåsa. Avslutet är inte slump (skratt). Det är en fantastisk seger, och vi snackade om det efteråt att det är många poäng vi tar i slutet på matcherna. Det är inte bara poängen heller, man känner ju att det gör extra mycket när man vänder matcherna. Det stärker moralen, säger Philip Haglund.

Att det skulle bli en vändning såg inte självklart ut under den första halvleken.

– Jag tycker vi har det stundtals rätt tufft i första. Försvarsmässigt gör vi det rätt bra, vi har bra presspel och så vidare, men vi har en del gånger när de kommer igenom lite lätt efter bolltapp och Josh får göra en del bra räddningar. Men det vi ska ta med oss är hur vi jobbar oss in i matcherna, i andra är vi bra och skapar chanser för att kvittera. Det är inte oförtjänt att vi vinner, även om det funnits segrar vi förtjänat mer, säger Philip Haglund.

Inledde vändningen gjorde Jesper Arvidsson med ett annat kanonskott knappt 20 minuter tidigare. På första försöker valde han att gå på inlägg, men fick tillbaka bollen efter att den fastnat på den första försvararen, och testade skott istället.

– Han nickar ut den, och sedan tror jag att deras spelare halkar, så jag hinner först och tar med mig bollen. Jag testar att skjuta och den studsar upp perfekt, så jag får bra träff, säger Jesper Arvidsson.

– Det kändes väl efter 1-1-målet att de blev tröttare, deras energi tog lite slut, och vi hade lite nästanlägen. Men på slutet kom de ändå upp i anfall och höll i bollen lite, så då trodde man att det skulle bli en poäng, och det är väl okej efter att ha legat under. Men det var otroligt skönt med ett sent avgörande igen, säger han.

>> LÄS MER: Favorit i repris när Sirius vände i Sundsvall

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch