TV | Yukiya Sugita efter 2-2 mot Kalmar FF

  • TV
02082021_1627886966.png

Söndagens möte med tabelljumbon Kalmar FF slutade till slut 2-2. Blåsvart inkasserade därmed sin andra oavgjorda match i rad och laget befäster därmed sin sjundeplats i tabellen. Nästa match äger rum om om sju dagar då Sirius tar sig an serieledarna Malmö FF på Eleda Stadion.

Trots en 2-0-ledning i första halvlek slutade dagens match till slut 2-2 och tabelljumbon Kalmar kunde därmed åka hem med en pinne i bagaget. Yukiya Sugita var en av matchens huvudfigurer, inte minst i den 50:e matchminuten då han snurrade upp hela Kalmarförsvaret men blev avblåst precis i skottögonblicket – ett avslut som hade betytt 3-1, men som nu istället resulterade i en frispark. Vi fick en pratstund med ”Sugi” kort efter slutsignalen:

Sugi, 2-2 mot Kalmar, vad tänker du kring matchen?
 – Vi behövde vinna matchen och vi försökte verkligen göra det, vi gav allt. Nu återstår fortfarande fyra matcher, så vi får fokusera allt vi kan på nästa match.

Du gjorde ett fantastiskt mål, men domaren hade lite bråttom i det läget, vad tänker du kring situationen?
 – Alltså, jag vet inte. Man kan inte göra så mycket åt det när domaren blåser och avbryter matchen. Vi får hur som helst fokusera på nästa match. 

Nu återstår fyra matcher av säsongen, du har tidigare snackat om en topp fem-placering, hur går tankarna nu?
 –Jag tror fortfarande att vi kan komma topp fem. Om vi vinner alla matcher så klarar vi det. Vi kommer fortsätta försöka vinna matcherna, och för att göra det kommer vi fortsätta att träna och jobba hårt tillsammans. 

Du har spelat ganska mycket den här säsongen, hur känns det i kroppen?
– Jag känner mig pigg även fast vi hade match för bara två, tre dagar sedan. Så ja, jag känner mig ganska fräsch. Vi har förberett oss bra.

 

 

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch