TV | Västerås SK – IK Sirius | Matchsummering och höjdpunkter

• TV

Sirius vann årets genrep mot Superettanlaget Västerås SK. Slutsiffrorna skrevs till 1-2 på Iver Arena. Nästa match för Blåsvart är den allsvenska premiären borta mot IFK Norrköping den 11 april.

Sirius tog direkt tag i bollinnehavet och styrde spelet under de inledande matchminuterna. Västerås (VSK) kom upp i vissa temporära attacker, men misslyckades ofta med den sista passningen. Hemmalaget lyckades som bäst att skrapa fram några hörnor, men farligare än så blev det inte till en början. Istället var det Sirius som stod för matchens första mål när Yukiya Sugita drev upp bollen på vänsterkanten och spelade den vidare till andra sidan där Karl Larson och Aron Bjarnason kombinerade sig fram till ett inläggsläge där Aron till slut fick in bollen till Christian Kouakou som gjorde 0-1 med kvarten spelad. Blåsvart fortsatte att äga det mesta av bollen men hemmalaget VSK arbetade sig in allt mer i matchen. Det kändes därför inte helt orättvist när de kvitterade på en andraboll efter en av flera Västeråshörnor. VSK tog över allt mer, och de hade flera lägen till att ta ledningen i matchen men David Mitov Nilsson stod för ett stabilt målvaktsspel och hemmalaget fick helt enkelt inte fler bollar bakom honom. Det var istället Sirius som kom tillbaka in i matchen under de sista tio minuterna av första halvlek. Laget hade flera lägen i sluttampen av halvleken och det kom även ett ledningsmål strax innan paus. Återigen var det ”Sugi” som drog igång ett anfall och återigen var det Christian Kouakou som satte bollen i nät. Resultattavlan visade 1-2 när domaren blåste för halvtid.

Sirius genomförde ett byte i paus då ”Sugi” lämnade planen till förmån för Marcus Mathisen. Blåsvart gjorde därmed om en aning i laget inför den andra halvleken. När domaren väl blåste spelet var det återigen Sirius som ägde det mesta av bollinnehavet. Den andra halvleken blev dock inte lika chansrik som första 45. Bästa Siriusläget kom när Marcus Mathisen hittade Christian Kouakou med en fin djupledsboll, Christans avslut räddades dock av hemmamålvakten. VSK hade visserligen några farligheter, men det blåsvarta försvaret och kanske särskilt David Mitov Nilsson stod för en stabil insats och halvtidsledningen kunde stå sig matchen igenom – när domaren väl blåste för full tid stod det fortfarande 1-2 på resultattavlan.

Ta del av höjdpunkter från matchen via mediaspelaren här intill nyhetstexten. Här nedan hittar du även intervjuer med ”Sugi” och Joseph Colley.