TV | Theodor Olsson inför Malmö-Sirius

  • TV
02082021_1627886963.jpeg

Årets kanske svåraste bortamatch väntar imorgon då blåsvart tar bussen till Skåne för säsongens andra möte med Malmö FF. Motståndarna ligger etta i tabellen och kan ta hem SM-guldet ifall de behåller alla tre poäng i Malmö (guldet kan bärgas redan under lördagskvällen ifall resultaten faller sig rätt för Malmö). För blåsvart handlar matchen om att befästa sin position på den övre halvan av tabellen. En Siriusvinst skulle även innebära fortsätt häng på Europaplatserna inför de avslutande omgångarna. 

Båda lagen kommer till match med en turbulent uppladdning då det uppdagats covid-19-fall i såväl Sirius som i Malmö. Blåsvart valde att ställa in torsdagens träning och laget återsamlades först under lördagen för gemensam träning inför avfärden mot Malmö. Vi fick en pratstund med assisterande tränare Theodor Olsson direkt efter dagens träning (se hela intervju i spelaren här intill texten):

Theodor, en speciell vecka går mot sitt slut. Hur har uppladdningen varit inför matchen imorgon?
– Den har varit bra. I måndags tog vi hand om Kalmar-matchen och pratade om vad vi gjorde bra och mindre bra i den matchen samt tränade med de som inte spelade så mycket. Sedan var vi lediga i tisdags, tränade i onsdags och skulle även träna i torsdags men vi fick ställa in den kollektiva träningen på grund av covid-fallet. Sedan vilade vi igår och har tränat idag och gjort oss redo för Malmö-matchen.

Om vi bortser från det konstaterade covid-fallet, hur ser truppen ut i övrigt inför imorgon?
– Vi har väl en del folk som inte är tillgängliga. Dels på grund av skador och så, en av dem är Adam Ståhl som precis opererat sig på Aleris Elisabethsjukhuset och därmed inte är tillgänglig. Sedan har vi några till som är skadade och sjuka så vi har kanske inte största tillgängligheten på det sättet, men det medför ju också att vi har möjlighet att kunna ge egna akademispelare chansen. Vi kommer säkert ha lite rekordtrupp för vi har åtta av nitton spelare som kommer från vår egna akademi. Det är ju inte enbart för att folk är borta, utan det är ju på grund av att de gör ett bra jobb på träningarna när de är här uppe. All eloge till de som jobbar med akademispelarna vardagligt. Det är ju så här vi vill jobba. Saknas det någon vill vi kunna fylla på med spelare från den egna akademin, det är precis i led med det vi vill åstadkomma. Det är jätteroligt och verkligen välförtjänt att kunna åka dit med åtta spelare från akademin.

Imorgon väntar Malmö, ett lag som kan bli mästare redan idag, vad tänker du kring motståndet?
Det är ju Sveriges bästa lag i och med att de leder serien. Så vi har stor respekt för dem precis som vi haft för alla lag. De har sina brister precis som alla andra lag och det ska vi se till att utnyttja. Det ska bli väldigt roligt att åka till Malmö och mäta våra krafter mot dem. Det var en väldigt tuff match här senast som slutade olyckligt för oss. Nu ska vi se till att ta revansch från den och visa att vi kan spela bättre än dem – vi åker till Malmö med höga förväntningar.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch