TV | Matchsummering Sirius – Mjällby

  • TV
02082021_1627887012.jpeg

Trots ett högt bollinnehav lyckades Sirius inte få hål på gästande Mjällby. Siriusbekante Moses Ogbus straffmål i den första halvleken blev matchens enda mål och gästerna kunde återvända hem till Blekinge med tre poäng i bagaget.

Första halvlek
Matchinledningen bjöd på böljande spel åt båda hållen. Mjällby fick några gratislägen efter missar i Sirius egna uppspel, men närmare än några hörnor kom inte bortalaget. Blåsvarts första riktiga farlighet uppkom på en frispark som Elias Andersson placerade strax utanför bortamålvaktens vänstra stolpe.

Elias Anderssons frispark i första halvlek

Efter frisparken tog Sirius över matchbilden och ägde större delen av bollinnehavet under resterande delen av första 45. Precis innan halvtid fick dock bortalaget en hörna, och när bollen väl slogs in tog den på Simon Gefverts hand och domaren blåste för straff. Siriusbekante Moses Ogbu förvaltade straffen på bästa sätt vilket innebar att vi gick till pausvila med 0-1 på resultattavlan.

Andra halvlek
Sirius fortsatte vara det spelförande laget i andra halvlek. Laget började även skapa en hel del farligheter. Bara några minuter efter halvtidsvilan var Elias Andersson återigen nära på frispark, Mjällbymålvakten var dock med på noterna och kunde boxa bollen till inkast. Nästa chans uppkom när Axel Björnström nickade till Mohammed Saeid som i sin tur nickade tätt utanför från nära håll.

Mohammed Saeids nickläge i den andra halvleken

Närmare än så kom dock inte blåsvart utan halvtidsresultatet 0-1 stod sig matchen ut och bortalaget Mjällby kunde därmed åka hem med tre poäng i bagaget.

Hannes Sveijer efter sin första allsvenska start (se intervjun i spelaren här intill):

Hannes Sveijer, 0-1 mot Mjällby, vad tänker du kring matchen?
– Det är en tuff match där vi är spelförande och har bollen, men vi kommer väl inte till några hundraprocentiga lägen. Vilket de inte heller gör. Det är en tuff match och tråkigt att vi åker på en sådan straff precis innan halvlek. Synd att det blir som det blir.

Det var din första start i allsvenskan, hur kändes det?
– Bra tycker jag, jag fick väl inte så överdrivet mycket att jobba med. Det var väl lite med fötterna och några inlägg. Men jag är nöjd med min prestation även om det blev förlust som sagt.

Vad skulle du säga är den stora skillnaden mot Ettan där du spelat tidigare?
– Det är såklart att det går lite snabbare. Spelarna springer lite snabbare – och man får vara lite snabbare i tanken. Men jag tycker inte det är överdrivet stor skillnad även fast det är två divisioner upp såklart. Men det är väl att det är lite snabbare och lite hårdare  Jag tycker ändå att jag anpassar mig ganska bra.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch