TV | Matchsummering IK Sirius – IFK Göteborg

• TV

Lördagens match mot IFK Göteborg slutade med en uddamålsförlust för Sirius. Tobias Sana gjorde matchens enda mål i den andra halvleken. Ett utropstecken i Sirius var att Laorent Shabani var tillbaka i den blåsvarta matchtröjan och gjorde sina första matchminuter för säsongen 2021.

Det var en hård och närkampsrik tillställning redan från den första matchminuten. Båda lagen pressade varandra högt upp i planen vilket innebar att det blev svårt för både Sirius och Blåvitt att få till ett etablerat spel. Blåsvart fick tidigt gör sitt första byte i matchen då Patrick Nwadike fick kliva av planen med en hårt lindad fot efter en duell med Kolbeinn Sigthorsson. Det mesta i anfallsväg uppstod när något av lagen kom fram i snabba omställningar. Allra hetast blev det när bortalaget IFK Göteborg kom till avslut precis utanför Sirius straffområde, men det blev inte farligare än att David Mitov Nilsson antingen kunde tippa bollen till hörna eller att distansskotten gick utanför mål. Första halvlek slutade mållöst.

Den höga intensiteten fortsatte även i den andra halvleken och det var återigen bortalaget IFK Göteborg som skapade de bästa lägena. David Mitov Nilsson fick göra några vassa ingripanden i inledningen av den andra halvleken för att hålla Siriusnollan intakt. Matchen förblev mållös fram till den 67:e minuten då Tobias Sana gav bortalaget ledningen efter en välplacerat distansskott. Blåvitts ledningsmål väckte liv i Sirius och hemmalaget började därefter skapa sina bästa målchanser i matchen. Först ut var Jacob Ortmark med ett bra distansskott som tippades till hörna, och några minuter innan full tid hade Christian Kouakou en frispark som även den tippades till hörna. Närmare än så kom inte Sirius utan matchen slutade 0-1.