TV | Matchsummering IK Sirius – GIF Sundsvall

• TV

Lördagens match mot Superettan-laget GIF Sundvall slutade 0-0 på Studenternas. Det blev en chansfattig tillställning där Blåsvart visade prov på ett stabilt försvarsspel samtidigt som det offensiva spelet, särskilt i den sista tredjedelen, visade vad laget behöver utveckla nu sista veckorna inför den allsvenska premiären.

Sirius började matchen starkt. Laget hade noterats för två avslut redan efter två minuter. Dessa skott gick dessvärre utanför men laget hade hur som helst spelat sig fram till avslutslägen direkt i matchinledningen. Efter den intensiva inledningen började Blåsvart slarva lite i sitt egna spel, laget slog bort några passningar i uppspelsfasen, ofta till följd av en hög press från bortalaget. Detta gjorde att gästerna GIF Sundsvall kunde växa in i matchen. Gästerna fick allt mer bollinnehav men de lyckades inte skapa några särskilda farligheter mot David Mitov Nilsson i hemmamålet. Sirius låg bra i sitt försvarsspel och kunde hantera de offensiva initiativen från bortalaget. När halvleken närmade sig sitt slut tog Blåsvart återigen över taktpinnen och kunde därigenom etablera allt mer spel på offensiv planhalva. Strax innan halvtid fick Sirius en frispark några meter utanför straffområdet. Axel Björnström stegade upp och avlossade ett bra skott som gick precis utanför bortalagets högra stolpe. Närmare än så kom inte Blåsvart under första 45, halvleken slutade mållöst.

Det var en jämn inledning av andra halvlek, men efter en kvart tog Blåsvart över tillställningen allt mer. Det offensiva spelet initierades ofta från vänsterkanten där Axel Björnström hade hittat ett bra utgångsläge mellan bortalagets mittfält och backlinje. Sirius kom fram allt mer och fick ofta chansen att slå tidiga inlägg eller möjlighet att avsluta strax utanför straffområdet. Det skapades dock inga superchanser, laget hade svårt att hitta till avslut innanför det offensiva straffområdet. Lägena mynnade ibland ut till fasta situationer, laget fick flertalet hörnor samt frisparkar högt upp i banan, men det blev inte farligare än så. Matchen slutade 0-0 och Blåsvart gick av planen utan att göra mål för andra matchen i rad.

David Mitov Nilsson

Tim Björkström – Patrick Nwadike – Karl Larson

Johan Karlsson – Marcus Mathisen – Jacob Ortmark – Axel Björnström

Aron Bjarnason – Christian Kouakou – Ekin Bulut

Hannes Sveijer, Adam Hellborg, Simon Gefvert, Laorent Shabani, Adam Wikman, Samuel Wikman, Joakim Persson, Rasmus Niklasson.

Johan Karlsson efter matchen

Johan Karlsson, 0-0 mot GIF Sundsvall, summera matchen.
– Jag tycker att vi inte var lika slarviga som i förra veckan mot Göteborg. Så det var ett steg framåt. Sedan är det klart att vi inte är nöjda med oavgjort mot Sundsvall, vi vill vinna varje match. Så det är sista tredjedelen vi behöver jobba mer på. Det är ju där vi gör mål. Vi behöver vara mer skärpta och så, jag har en del inlägg jag slår bort. Ett steg framåt när det kommer till att vi inte gör lika mycket slarv som i förra veckan. Men vi känner att vi måste bli bättre i sista tredjedelen.

Som du sade, du var på kanten idag, innermittfältare förra veckan, och ytterback mycket förra året, vilken position föredrar du själv?
– Det spelar inte så stor roll för mig vilken position jag spelar på. Jag försöker bara göra mitt bästa utifrån positionen jag spelar på. Och hjälpa mina lagkamrater, så det spelar ingen roll.

Annars då, typ en månad till Allsvenskan, hur känns formen och hur känns kroppen?
– Helt okej. Vi hade ett bra snack i omklädningsrummet efter matchen. Alla känner att det finns mer att ta. Så slipar vi på lite mer detaljer och blir mer effektiva och gör mål så ska det nog gå bra Så vi sitter alla i samma båt och vill samma sak, så vi ska jobba på sista veckorna här.